Annonce
Lemvig

Penge på vej til Lemvigs daginstitutioner

Der er efter alt at dømme flere penge til pædagoger på vej til daginstitutionerne i Lemvig. Udvalg skal dog forhandle, hvordan pædagogerne skal fordeles. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Udvalg skal forhandle om, hvordan flere pædagogkræfter skal fordeles i daginstitutionerne efter regeringen og støttepartier mandag fordelte penge til landets institutioner

Lemvig: Der er 1,4 millioner kroner på vej til daginstitutionerne i Lemvig Kommune.

Pengene er en del af et forlig mellem regeringen og flere støttepartier indgik mandag, som fordeler i alt 500 millioner kroner, der blev sat af i finansloven til en bedre normering i daginstitutionerne. Aftalen skal dog først endeligt godkendes i folketingets finansudvalg.

Formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V), glæder sig over, at der nu efter alt at dømme er penge på vej til børnene i Lemvig Kommune, der har otte kommunale daginstitutioner.

- Generelt siger man, at der går tre pædagoger for hver million kroner på området. Så det tyder på, at der kan blive tale om lidt mere end fire pædagoger. Aftalen er dog stadig ny for os, og vi skal se, hvordan aftalen falder endeligt på plads. Men det tyder på, at vi efterfølgende vil blive målt på, hvordan pengene bliver brugt ude blandt børnene, siger Henrik Thygesen.

I forbindelse med efterårets budgetforhandlinger blev der skåret 600.000 kroner i bevillingerne til daginstitutionerne, men de penge ser nu ud til at være på vej tilbage i kommunekassen.

- Det var ikke med begejstring, at vi valgte at gøre det, og der var heller ikke noget ønske om at gøre det. Men som udvalg har vi også et ansvar for kommunens samlede økonomi, siger Henrik Thygesen.

I dag har Lemvig Kommune allerede en normering, der lever op til regeringens målsætning om én voksen til tre børn i vuggestuen samt en voksen til seks børn i børnehaven.

Alligevel er Henrik Thygesen villig til at se på, hvordan man fordeler midlerne fra normeringen ud til institutionerne.

- Vi skal have en politisk drøftelse om fordelingen, men allerede i dag kan vi se, at man har travlt også i de mindre institutioner. Men jeg er sikker på, at vi nok skal finde en god løsning, efter sagen har været behandlet i udvalget, siger udvalgsformanden.

Finansminister Nicolai Wammen (S) sagde til ritzau i forbindelse med forliget, at de penge, som er sat af, rækker til en model på kommuneniveau og altså ikke institutionsniveau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce