Annonce
Lemvig

Regionen giver 350.000 kroner til dokumentarfilm rettet mod unge

Projektet skal bringe flere forskningsprojekter ind i undervisningen - til glæde for eleverne på blandt andet Lemvig Gymnasium. Arkivfoto: Johan Gadegaard


Annonce

Fjaltring: Region Midtjylland lægger op til at bevilge 0,35 millioner kroner, der skal bruges til at lave seks, små dokumentarfilm til undervisningsbrug. Det er Lemvig Gymnasium, der har søgt om pengene til filmene, der skal skabes af dokumentarfilmproducent Jes Pedersen, Primeview i Fjaltring.

Projektet, der kaldes "Fra øverste hylde", skal bringe flere forskningsprojekter ind i undervisningen og øge interessen blandt de studerende for forskning. Tanken er at skabe seks dokumentarfilm på hver 15 minutter med tilhørende undervisningsmateriale. Det samlede budget er på 1,34 millioner kroner, hvor politikerne i Region Midtjyllands udvalg for Regional Udvikling er klar til at bidrage med 0,35 millioner kroner. Det er i hvert fald indstillingen til det samlede regionsråd, som ventes at give grønt lys for bevillingen.

De seks undervisningsfilm skal behandler emner, der spænder fra opmåling til rummissioner. Jes Pedersen forklarer, at ideen udspringer fra Primeview, der samarbejder med underviserne på Lemvig Gymnasium om, hvordan film og materiale skal tilrettelægges.

Der ud over har projektet opbakning fra ledere, undervisere og forskere på blandt andet Aarhus Universitet og Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fællessang i Lemvig: Synger solen ned

Annonce