Annonce
Struer

Penge til flere visioner ved Oddesund

Arbejdet med udviklingen af Oddesund, der blandt andet huser Regelbau 411 (bunker) landet eneste kunsthal for lyd-, lys- og videokunst, og de kystnære områder i Struer Kommune har fået bevilget penge. Foto: Johan Gadegaard
Borgerforening får penge til rådgivning med renoveringer og stort skitseprojekt.
Annonce

Thyholm: Der er penge på vej til projekter ved Oddesund, der skal fortsætte udviklingen i området. Her er byggeriet af Formidlingstårnet og Kunsthallen Regelbau 411 tidligere blevet til virkelighed. Projekter, der er i dag er vartegn for Oddesund og et af kommunens største udflugtsmål.

I efteråret 2019 fik Oddesund Nord Beboerforening & Bådelaug 640.000 kroner fra Realdania til en omfattende renovering af det gamle Garnhus og Tjærested på havnen ved Oddesund Nord. Realdania stillede med bevillingen krav om, at 10 procent går til rådgivning til hjælp og kvalitetssikring. Midlerne var ikke en del af bevillingen.

Borgerforeningen får nu et tilskud på 64.000 kroner af kommunen. Pengene skal bruges til at betale arkitektfirmaet Labland fra Aarhus, for at stå for rådgivning og sikring af kvaliteten i projektet.

Annonce

Nye visioner

Labland skal også lave et stort skitseprojekt med beskrivelse og et overslag på prisen for blandt andet en renovering af Gl. Havn og Isværket ved Oddesund Nord og en forbindelse fra brofoden på Oddesundbroen til Formidlingstårnet og Kunsthallen Regelbau 411.

Arbejdet, der er anslået til at koste 125.000 kroner, omfatter også en opdatering af helhedsplanen for det kystnære i kommunen, der blev lavet i 2013. Den skal blandt andet indeholde nye initiativer og en prioritering af fremtidige projekter. Skitseprojektet skal blandt andet bruges til at søge fonde om støtte.

Udvalget for teknik-, miljø- og klima har bevilget de i alt 189.000 kroner, de to opgaver koster. Processen og resultaterne vil løbende blive vurderet af en styregruppe.

- Arbejdet har stor lokal interesse, og visioner er tidligere mundet ud i spændende projekter ved Oddesund. De har været til gavn og nytte for mange, lokale som turister, siger udvalgets formand, Marianne Bredal (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Bil ramte motorcyklist

Annonce