Annonce
Mærkedage

Pensioneret overlæge fylder rundt

Preben Overgaard Christensen. Privatfoto
Annonce

90 år: Overlæge Preben Overgaard Christensen er født og opvokset på slægtsgården i Vendsyssel.

Efter medicinsk kandidateksamen fra Aarhus Universitet bestred Overgaard Christensen turnusstillinger på sygehusene i Holstebro, Århus, Haderslev og Ålborg.

I 1973 kom Preben Overgaard Christensen tilbage til Holstebro Sygehus på urologisk afdeling, hvor han i 1974 blev overlæge. Afdelingen skulle udvikles og blev under Overgaard Christensens ledelse anerkendt i vide kredse for høj faglighed.

Preben Overgaard Christensen - i hospitalsjargon kaldet O.C. - var en yderst respekteret overlæge, der samtidig var engageret i videnskabelige fora - for eksempel Dansk Urologisk Selskab. Den dag i dag refererer læger, der er uddannet under Overgaard Christensen, til hans kompromisløse faglige ambitioner og krav til alle medarbejdere om præcision i behandlingen af patienter. Mange vestjyder er opereret og helbredt af Overgaard Christensen.

Overgaard Christensen gik på pension i 1996, men interessen for sundhedssektoren er stadig stor - for eksempel er Ugeskrift for Læger stadig fast læsestof. Nysgerrigheden - for eksempel efter ny teknologi - er stadig intakt. For få år siden deltog han for eksempel i en TV-udsendelse om borgernes digitale dialog med læger og adgang til den digitale patientjournal. Blandt Overgaard Christensens øvrige interesser er haven, litteratur og historie.

Siden 1973 har Overgaard Christensen og hustru Lise, der er uddannet sygeplejerske, boet i Holstebro. Først på Poppel Allé siden på Parkvej. Parret har fire børn, fire børnebørn og et oldebarn.

/meja

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Elfejl gav brand i maskiner

Annonce