Annonce
Livsstil

Strikkeopskrift: Perlefirkanter, der beskytter hænderne

Mønsteret på grydelapperne kan varieres i det uendelige. Her har jeg valgt at veksle mellem perlestrikkede og glatstrikkede firkanter. Foto: Katrine Becher Damkjær
Princippet i disse grydelapper har jeg brugt i snart 30 år, og det er ufejlbarligt: At strikke fire gode, store lapper og hækle dem sammen til to. Det tager selvfølgelig længere tid, men til gengæld er det slut med at brænde sig.
Annonce

Mål: Ca. 24x27 centimeter.

Materiale: 5 nøgler Yarn and Colors Epic 8/8, farve lemon. 100 pct. bomuld, 75 meter pr. 50 gram. Du kan uden problemer vælge et andet tykt bomuldsgarn. Desuden to stykker lædersnøre på cirka 30 centimeter.

Pinde: nr. 5

Strikkefasthed: 18 m og 30 p = 10x10 cm. Strikkefastheden er dog ikke vigtig. Grydelapperne bliver bare lidt større eller mindre, hvis den ikke passer.

Kantmaske (KM): På alle pinde tages den første maske løst af, som om den skulle strikkes vrang. Den sidste maske strikkes ret.

Grydelapperne er strikket med skiftevis glatstrikkede og perlestrikkede firkanter. Der er 5 firkanter i bredden og 5 i højden, altså 25 i alt.

Perlefirkant over 9 m: Strik 1r, 1vr i alt fire gange, slut med 1r Strik 14 pinde.

Glat firkant over 9 m: Strik ret på retsiden og vrang på vrangsiden. Strik 14 pinde

Slå 47 m op. Strik første og sidste maske som kantmasker på alle pinde.

Strik de første 14 pinde således: *Strik 1 PF over de første 9 masker, 1 GF over de næste 9, gentag, så der er fire firkanter, slut med 1 PF.

Strik de næste 14 pinde således:

*Strik 1 glat firkant over de første 9 masker, 1 perlefirkant over de næste 9, gentag, så der er fire firkanter, slut med 1 glat firkant, så der er 5 i alt.

Strik nu glatte firkanter over perlefirkanter og omvendt. Forsæt, til der i alt er 5 firkanter i højden. Luk af.

Strik fire ens lapper. Hækl dem sammen med fastmasker to og to. Hækl luftmasker i stedet for fastmasker henover tre-fire masker i det ene hjørne så lædersnøren kan komme igennem. Hæft ender. Strik et stykke lædersnor igennem det lille hul, hvor du hæklede luftmasker. Bind knude på lædersnoren.

Husk at tage lædersnoren ud, når grydelapperne skal vaskes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fællessang i Lemvig: Synger solen ned

Annonce