Annonce
Sport

Pernille kørte karrierens største seniorresultat hjem: - Fedt at kunne betale tilbage for tilliden

Cykelrytteren Pernille Mathiesen levede op til forventningerne hos Team Sunweb, da hun kørte en andenplads hjem i etapeløbet Internationale Lotto Thüringen Ladies Tour. Foto: Morten Stricker
Det tyske etapeløb Internationale Lotto Thüringen Ladies Tour havde Pernille Mathiesen i en hovedrolle, da løbet sluttede søndag. Holstebroeren sluttede på en samlet andenplads og tog samtidigt løbets ungdomstrøje.

Altenbourg: I vinterpausen valgte Team Sunweb at ville omskole Pernille Mathiesen til at blive etapeløbskaptajn, fordi man på det hollandske storhold så et uforløst potentiale i den dobbelte U23-europamester.

Med hendes stærke enkeltstart og evnen til at sidde med på de mellemlange stigninger, troede holdledelsen på, at Mathiesen ville kunne køre klassement i mellemstore etapeløb. En forudsigelse, som den 21-årige holstebroer søndag levede op til, da hun på sidste etape af Internationale Lotto Thüringen Ladies Tour forsvarede sin samlede andenplads og sin ungdomstrøje. Det bedste seniorresultat af den nordvestjyske cykelrytter i karrieren.

- Det var virkeligt fedt. Det var et mål, holdet havde sat for mig, og jeg er så glad for at kunne betale tilbage og leve op til tilliden, fortæller Pernille Mathiesen.

Nøglen til det flotte resultat i det ugelange etapeløb blev lagt gennem solide placeringer på løbets første fire etaper, efterfulgt af en fjerdeplads på femte etape, der var en enkeltstart over 17,9 kilometer.

Mit næste store mål bliver DM. Mit største fokus er på enkeltstarten, men jeg ved også, at hvis jeg er i topform, så har jeg også muligheden for at lave et topresultat i linjeløbet.

Pernille Mathiesen, cykelrytter.

Blod på tanden

- Allerede på første etape kom jeg med i et udbrud, der holdt hjem med et stort forspring, hvilket betød at klassementet mere eller mindre var sat. Og da mit hold troede så meget på mig og min enkeltstart, gik de frem og kontrollerede løbet fuldstændigt på de efterfølgende etaper, forklarer Pernille Mathiesen.

Hermed lå hun lunt i svinget forud for sjette og sidste etape, en lige godt 102 kilometer flad rute i og omkring den østtyske by Altenburg.

Etapen gik mere eller mindre, som man kunne have forventet, da et udbrud kom alene til mål, mens klassementsfavoritterne kom nogenlunde samlet i mål og dermed kunne holstebroeren gå på podiet og lade sig hylde som samlet toer efter den samlede vinder Kathin Hammes, samt som en suveræn vinder af løbets ungdomstrøje.

- Løbet var jo første gang, jeg prøvede at være kaptajn, så jeg er virkelig glad for at levere i første forsøg. Det er det største resultat, jeg har lavet som senior, og det giver helt sikkert blod på tanden, for jeg er jo kun 21 år, så jeg synes selv, det ser lovende ud, siger Pernille Mathiesen.

Annonce

Jagter DM-guld

De næste 14 dage venter et par endagsløb i Holland, inden Pernille Mathiesen vender snuden hjem mod Holstebro, for at forberede sig på DM i landevejscykling, der foregår fra den 27. til 30. juni i Esbjerg.

- Mit næste store mål bliver DM. Mit største fokus er på enkeltstarten, men jeg ved også, at hvis jeg er i topform, så har jeg også muligheden for at lave et topresultat i linjeløbet, fortæller Pernille Mathiesen.

Dog bliver det på enkeltstarten, at forventningerne er størst til den 21-årige vestjyde. Resultatlisten på enkeltstartscyklen tæller allerede en guldmedalje fra U23-EM, to gange DM-sølv for seniorer og en femteplads ved sidste års EM.

Og derfor må det næste logiske skridt være at indtage pladsen som nationens bedste i disciplinen.

- Nu er jeg to år i træk blevet nummer to ved DM, så jeg går i år stærkt efter at blive nummer et. Jeg vil virkelig gerne tage det sidste skridt op ad skamlen, forklarer Pernille Mathiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce