Annonce
112

Peter er kæmpe-fan: Men frygtede han ikke kunne holde Sting ud

- Hvor var det vildt, at så gammel en mand som Sting kunne synge så fantastisk, og det virkede også som om, han virkelig havde lyst til at spille, lød Rasmus' vurdering, og der øvrige Cederdorff nikkede anerkendende. Fra venstre er det Jens (15 år), Mads (18), Rasmus (29), Mie (25) samt mor og far, Peter Cederdorff og Ane Forchhammer Cederdorff. Foto: Palle Brændsgaard
Der findes Sting-fans, og så findes der Peter Cederdorff. Siden slut-1970'erne har han tæt fulgt The Police og Sting. Fredag fik han så mulighed for at se Sting live, men det skete ikke uden bekymringer forinden.
Annonce

Holstebro: I mange år var der altid den ene eller anden grund, der forhindrede Peter Cederdorff i at se Sting live, indtil der for fem år siden opstod en legitim - og grufuld - grund til, at han ikke kunne se sit store idol.

For fem år kørte en bil ind foran Peter Cederdorff, som måtte bremse så hårdt op på sin racercykel for at undgå en kollision, at han i stedet væltede og slog hovedet så voldsomt, at han var i livsfare. I dag er han ikke i stand til at arbejde, kan ikke længere spille de elskede Sting-sange på trommer, og har det svært med skarpt lys og høje lyde.

Men fredag aften ville Peter Cederdorff af sted, da Sting besøgte Holstebro. Han allierede sig med sin kone Ane og parrets fire børn, der alle er opvokset med at lytte eller ligefrem spille Stings musik.

- Der var ikke en sang, vi ikke kendte, kunne børnene konstatere.

Og hvordan spillede det så for far? Den største udfordring var faktisk at komme ind og ud af pladsen på grund af de mange lyde og mennesker.

- Da vi fandt en sikker base, gik det fint. Under koncerten havde jeg også mine børn som et slags værn omkring mig, forklarer Peter Cederdorff, og Ane tilføjer:

- Det var mest et problem, da der kom støj fra alle mulige steder. Da Sting først gik på, og der kun kom musik et sted fra, så var der ingen problemer.

Derefter spillede alt.

- Det var magisk. Sting spiller jo musik, og vi havde en kæmpe fest. Han synger jo ikke en tone falsk. Sting ved godt, at han ikke kan synge helt, som han engang kunne, men så sætter han i stedet sin stemme lidt ned - og så synger han lige så godt, lød det begejstret fra Peter Cederdorff, der også roste Stings orkester.

Selvom aldersspændet hos de fire børn går fra 15 til 29 år, så var entusiasmen den samme. På en karakterskala fra et til seks stjerner, ramte koncerten en syver, kunne alle blive enige om.

- Det eneste negative ved koncerten var, at Sting stoppede med at spille igen, indskød 29-årige Rasmus.

- Det gik over al forventning, kunne Peter Cederdorff konkludere, selvom han måtte indrømme, at han på forhånd ikke vidste, om hovedet kunne håndtere den længe ventede koncert blandt omkring 8000 andre sild i en tønde.

- Men vi sang så meget med, at det nærmere var de omkringstående publikummer, der trak sig væk fra os, grinede Mie, inden familien begyndte gåturen hjem til Mejdal.

67-årige Sting spillede i knap to timer. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Der var den forsvundne flise

Lemvig

Brand i udhus i Thyborøn

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Lemvig

Fire sigtelser til knallertkører

Annonce