Lemvig

Pigerne får besøg af landsholds-kapacitet

Katrine S. Pedersen er tidligere landsholdsspiller og nuværende assisterende landstræner. Arkivfoto
Katrine S. Pedersen kommer til Klinkby for at træne med de mange pigespillere i Lemvig Kommune

Klinkby: På tirsdag 7. maj kommer den tidligere landsholdsspiller og nuværende assistenttræner for kvindelandsholdet til Klinkby og Alt-i-et-Huset. Her vil Katrine S. Pedersen give gode råd og tips, og hun vil træne sammen med lokale fodboldpiger og trænere.

- Man kan roligt sige, at det er en endog meget stor trænerkapacitet, der gæster os den 7. maj. Det bliver en stor og udbytterig dag for trænere og spillere. En dag de med garanti vil huske tilbage på, siger Rico Ruby, der er en af koordinatorerne fra arbejdsgruppen bag projektet, ”Fodbold – En Pigesport”, der står bag dette arrangement.

Stadig flere piger tager fodboldstøvler på og spiller fodbold i Lemvig Kommune. Pigefodbold er inde i en rivende udvikling, og der gøres en stor, daglig indsats i klubberne og af frivillige trænere.

Sporten får desuden stor opmærksomhed ved projektet ”Fodbold – En Pigesport”. Projektet blev sat i gang i 2017 af en række klubber i Lemvig Kommune og den gamle Ulfborg-Vemb Kommune med hjælp og assistance fra DBU Jylland Region 2, fagforeningen 3F Vest og Lemvig Kommune.

Målgruppen er primært piger i alderen fem til 12 år. Men der er også plads til arrangementer med 13-16-årige piger. Projektet er tre-årigt og løber foreløbigt frem til 2020.

Syv klubber er indtil nu med i projektet og til sammen har de ca. 185 pigespillere registrerede. Klubberne er Harboøre IF, Thyborøn Fritid, Ramme-Lomborg-Klinkby, Lemvig GF, Tangsø-Bøvling, Vemb FS og Ulfborg IF.

- DBU har fokus på, at få flere piger til at spille fodbold. Vi laver aktiviteter med klubber, trænere og spillere, så vi kan hjælpe hinanden på kryds og tværs. Pigeprojektet i Lemvig deler også viden og erfaring mellem klubber og trænere. Projektet er meget mere end at spille fodbold. Det skaber også venskaber og samarbejde, siger Klaus Gertsen, klubrådgiver i DBU Jylland Regions 2.

Også fra politisk hold i Lemvig Kommune er der opbakning til projektet ”Fodbold – En Pigesport.

- Pigeprojektet har allerede fået mange flere piger til at spille fodbold. Det er dygtigt gjort af klubberne og de frivillige, der stiller op. Det kan vi kun bakke op om fra politisk side, siger Henrik Thygesen, formand for Kulturudvalget i Lemvig Kommune, og fortsætter:

- Projektet skaber socialt samvær mellem pigerne og netværksarbejde mellem trænere og klubber. Det tror jeg er afgørende for, at så mange piger allerede er med i projektet, og at flere kommer til.

Rico Ruby fortæller, at der er stor opbakning til arrangementet den 7. maj, hvor Katrine S. Pedersen laver træningsøvelser for og med trænere og spillere, giver råd om forberedelse og taktik med baggrund i hendes store erfaring som tidligere landsholdsspiller og assistenttræner for kvindefodboldlandsholdet.

Bagefter vil Alt-I-Et Huset være vært for hygge og fællesspisning for alle, og der er tid til autografer og selfies med Katrine.

0/0
Annonce
Lemvig

For sent at lave om - yngste skolebørns skoledag bliver ikke ændret

Lemvig For abonnenter

Kvinder mødes til grin, tåhylere og sved på panden

Lemvig

Færre deltagere løb stafet rundt om søen

Lemvig For abonnenter

Godt med motion i den friske luft

Lemvig

Mindehøjtidelighed for søslaget

Lemvig For abonnenter

Politikere afkrævet svar: Hvornår renses høfde 42 op?

Lemvig

Helmig meldte afbud til Haze - nu er afløser klar

Annonce