Annonce
Debat

Pilen peger på dem, der laver kvalitetsstandarden: Politikerne

Anne Marie Brix Poulsen. Pressefoto
Annonce

Læserbrev:

Den 7. januar sidder jeg og læser Struer Dagblad, hvor formand for Social, Sundhed og Arbejdsmarkedet, Anne Kirstine Petersen, SF. er bekymret over sygefraværet i Struer Kommune, som er på 18,8 og er Nordvestjyllands højeste. Holstebro har 16,1 og Lemvig det laveste på 13,7. Det er tal for 2018.

Når jeg ude fra ser på hjemmeplejen og de, der leverer de ydelser, de bliver pålagt af Struer Kommune ud fra kvalitetsstandarden, som er skåret så dybt, at vi ikke kan være det bekendt.

Alt kører 100 procent efter bogen, men de glemmer, mennesker ikke er ens, og der skal tages en individuel vurdering fra person til person og fra hjem til hjem.

Jeg tænker på 35 minutter hver anden uge til støvsugning og gulvvask samt lidt af badeværelset. Ups, der skal også lige skiftes sengetøj på to senge på den samme tid.

10 minutter til af- og påklædning, i bad, vaske hår og blive tørret og cremet, tørre hår.

5 minutter til støttestrømper, selv om de er helt lange.

Helt ærligt: Hvem kan det? Og det fortæller mig, at folk kommer halvvåde i tøjet, men så er der også arbejde til en sygeplejerske, for det her svineri giver svamp - og har en person psoriasis, kommer det i udbrud med huller til følge.


HUSK hjemmehjælperen har ikke skylden. Den ligger på politikernes bord, som laver kvalitetsstandarden så umenneskelig, at de kun kan forvente, at personalet bliver syge.


HVEM kan arbejde med det her uden at blive syg?

HVEM kan gå fra en borger, som måske bliver rundtosset af den hastighed og jag , for ikke at tale om en med lidt demens.

HALLO, de går på arbejde hver dag for at levere et godt stykke arbejde, men de får ikke chancen.

HUSK hjemmehjælperen har ikke skylden. Den ligger på politikernes bord, som laver kvalitetsstandarden så umenneskelig, at de kun kan forvente, at personalet bliver syge.

Anne K. B. Petersen: Pilen vender mod dig selv, og kan ikke tørres af på andre.

Lav det om, og medarbejderne vil trives og komme glade på arbejde, og borgerne bliver glade og tilfredse.

Husk, at der er mange mennesker, der kun ser en hjemmehjælper i løbet af dagen, så må det da gerne være positivt for begge.

Hvis der bliver lidt mere tid og man ser på den enkeltes behov, bliver det slet ikke dyrere, for pengene til en sygemeldt koster jo også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce