Annonce
Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Skilte forklarer, at det ikke handler om ukrudt, men om at få en mere levende by. For de aller mindste. Foto: Benny Gade
Annonce

Lemvig: Hen over sommeren har det blomstret flittigt ved p-pladsen langs Enghavevej i Lemvig. Det har ikke været de traditionelle haveblomster, der har præget området, men derimod en såkaldt vildtfrøblanding, der skal være med til at skabe bedre forhold for bier og insekter i bybilledet.

Arealet har hen over sommeren stået som en blomstereng til glæde for mange, der kommer forbi, mens andre har set på området som uplejet og vildt ukrudt. Derfor har et skilt på stedet forklaret, at området er efterladt vild med vilje netop for at trække mere liv ind i bybilledet.

Forsøget har ifølge Lemvig Kommune været så godt, at man nu gerne vil tage det et skridt videre og udpege nye arealer, der kan tilsås med vildtfrøblandinger eller græsser. Terknik- og Miljøudvalget bestemt sig mandag for at give grønt lys til projektet.

- Vi vil prøve at lave nogle små biotoper rundt i byen, men vi vil også forsøge at få skiltet og forklaret, hvad vi har gang i. Der er jo forskellige holdninger til, hvad der er flot og godt, konstaterer næstformanden for udvalget, Bent Graversen (V).

Leder af kommunens natur- og miljøafdeling, Thomas Damgaard, er glad for den politiske opbakning, og derfor sætter han nu medarbejderne i gang med at finde steder, hvor det giver mening at lave tilsvarende projekter.

- Det vil hovedsageligt være kommunale arealer i byområdet, siger han.

Han lægger vægt på, at projektet også har en læring i sig ved at sende et signal til forbipasserende om, at alle kan gøre noget for at hjælpe miljøet.

Ofte bliver frø-projekter kritiseret, fordi de ikke nødvendigvis tilgodeser de naturligt forekommende arter. Derfor kan man i princippet nøjes med at slå græsarealerne et par gange om året og fjerne materialet. Det vil med tiden skabe en næringsfattig bund, hvor mange naturligt forekommende blomster med tiden vil blomstre. Thomas Damgaard kender også kritikken.

- Det kan diskuteres, om metoden er den optimale til at fremme biodiversitet og insekter, men vi ønsker omvendt heller ikke, at arealerne blot skal opleves som ukrudt. Det må gerne være visuelt dejligt at se på. Derfor bliver det altid en balance mellem biodiversitet, og hvad der er til at holde ud at se på, siger han.

Når der foreligger en liste over egnede arealer, vil politikerne få forelagt listen og beslutte, hvor mange projekter der skal gennemføres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce