Lemvig

Pladsen blev trang i lytterum

Holstebro: Det er ikke hver dag, der sidder fem tiltalte på anklagebænken ved Retten i Holstebro.

Og det er heller ikke hver dag, at alle fem tiltalte bliver ført ud, mens et vidne afgiver forklaring. Derfor var der trangt i det lytterum, hvor de tiltalte kunne følge med i offerets, en 37-årig mands, vidneforklaring.

- Der kan vist ikke proppes flere ind i lokalet, konstaterede dommer Niels Bjerre, da de fem var ført ud, hvor de havde selskab af en håndfuld betjente.

Den 37-årige var iført sorte joggingbukser og en sort hættetrøje med motiv på ryggen. Han talte med en spinkel stemme under sin afhøring, hvor han flere gange havde svært ved præcist at huske, hvad der var sket ved overfaldet i begyndelsen af november sidste år.

Især Karsten Hjorth, der er forsvarer for den 17-årige, fik sået tvivl om den 37-åriges forklaring. Forsvareren borede i, hvorvidt der var fire personer til stede, og hvordan han kunne være sikker på, at der var fire personer, når han ikke kunne se hvilken genstand, han var blevet ramt med.

Karsten Hjorth borede også i, hvordan offeret og den 17-årige kendte hinanden. Den 37-årige sagde under anklager Nanna Lundhøjs afhøring, at han ikke kunne sætte ansigt på den 17-årige, men Karsten Hjorth undrede sig over, hvordan den 17-årige havde fået fat i den 37-åriges telefonnummer, lige som hvordan de havde mødt hinanden til en fest ved en tidligere lejlighed.

Offeret forklarede, at fire mænd havde stået foran hans hoveddør, men at han kun kunne genkende den 19-årige tiltalte. I første omgang var han blevet slået i hovedet og havde været kortvarigt bevidstløs, inden han blev rykket ud af huset og slået af den 19-årige, muligvis med et aluminiums-bat.

Han bekræftede, at han havde haft et forhold til den 19-åriges mor for nogle år siden, og at den 19-årige også var den eneste, han genkendte i den gruppe, der stod foran hans dør.

Offeret forklarede også, at han var blevet sparket mange gange af de tiltalte, inden han blev slået med en ukendt genstand, der havde givet ham mærker, sår og ar flere steder på kroppen.

På et tidspunkt havde den 19-årige tiltalte fået fat på offeret og lagt ham ned. Her sad den 19-årige, ifølge offerets forklaring, på hans brystkasse og forsøgte at kvæle ham.

Den 37-årige forklarede, at overfaldet sluttede, da en kvindelig bekendt, der befandt sig i huset, åbnede døren og kom ud. De fik de fire mænd til at stikke af. På sygehuset var han blevet behandlet for et dybt sår i ansigtet samt fået syet flere flænger på arme og brystkasse.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce