Annonce
Lemvig

4,1 millioner kroner til forbedringer: Klinkby-Houe-Tørringhuse klar til fornyelse

På disse steder er der forslag om at skabe forbedringer i Klinkby/Houe/Tørringhuse. Foto fra teknik- og miljøudvalgets dagsorden
Klinkby-Houe-Tørringhuse har en plan - og den er nu også godkendt af politikerne i teknik- og miljøudvalget
Annonce

Tørringhuse: Det var en flok enige politikere i teknik- og miljøudvalget, der mandag godkendte den foreløbige plan for områdefornyelsen Klinkby-Houe-Tørringhuse.

- Det er godt, at vi kan komme et skridt videre, og at der er en god proces omkring det, siger formanden for udvalget, Steffen Damsgaard.

Ialt er der 4,1 millioner kroner til at skabe forbedringer i de tre byer. To arbejdsgrupper har taget stilling til, hvordan pengene kan anvendes, og det er mundet ud i en stribe anbefalinger, som politikerne nu har gået igennem og accepteret.

Vi føler nok ikke, der er det store medløb fra statens side, så cykelstiforløbet bliver ikke gennemført i denne omgang.

Steffen Damsgaard (V), udvalgsformand

Annonce

Trafikproblemer

- Nu går det videre til næste fase, og så kan det være, at der bliver lavet nogle justeringer, men det skal gerne end med at gøre Tørringhuse/Houe/Klinkby mere attraktive, siger Steffen Damsgaard.

Arbejdsgrupperne har stort set være enige om, at der skal gøres noget ved den stærke trafik gennem byerne. Derfor er flere af ønskerne også målrettet trafikale løsninger, men det har samtidigt været besværligt. Hovedvejen er en statsvej, så derfor skal Vejdirektoratet løbende høres. Derfor har det været umuligt at få gennemført ønsket om en cykel- og gangsti mellem Tørringshuse og Klinkby, ligesom en forbedring af cykelstien gennem Klinkby har været besværligt. De er ikke opgivet, men Vejdirektoratet har ikke flere penge til cykelsti-projekter. Derfor skal Lemvig Kommune søge om cykelstier på lige fod med landets øvrige kommuner. Det vil formentligt have lange udsigter, da der for tiden ikke findes en cykelsti-pulje.

- Vi føler nok ikke, der er det store medløb fra statens side, så cykelstiforløbet bliver ikke gennemført i denne omgang. Vi vil dog løbende forsøge at presse staten for at få projektet gennemført, siger Steffen Damsgaard.

Annonce

Projekterne

Til gengæld er der en række andre projekter, der er med i det katalog, der nu arbejdes videre med. Der er blandt andet 1,35 millioner kroner til trafikale forbedringer. De skal bruges på begrønning og forskønnelse af Thyborønvej/Lemvigvej, en byport ved indkørslen til Klinkby, fodgængerfelt på Vandborgvej, en sti fra Vandborgvej til Præstevej samt ikke mindst en sti og stibro under Thyborønvej ved Houe.

Der ud over er der afsat 1,5 millioner kroner til at skabe pladser, opholdsarealer samt kunst. Pengene skal bruges til et rekreativt/motionsområde ved hallen, indretning og udvikling af områderne omkring branddammen ved Houvinkelvej, spejdernes område samt den gamle forsamlingshusgrund. Der er også penge til to legepladser i henholdsvis Klinkby og i Tørringhuse samt en et kunstværk på den grønne trekant, hvor vejen drejer fra mod Thyborøn. Endelig er der øremærket 100.000 kroner til projekt "Adgang til naturen", hvor en gruppe arbejder med at skaffe bedre adgang til naturen i området.

Ud over dette beløb er der også 1,1 millioner kroner til rådighed for bygningsforskønnelser. Det kan være klimasikringer eller direkte nedrivninger af gamle huse langs Thyborønvej/Lemvigvej

- Det er gode forslag, der er kommet fra borgerne, konstaterer Steffen Damsgaard.

Annonce
Annonce
Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Lemvig

Nyt tag kostede overskud i LGF

Annonce