Annonce
Holstebro

Plejehjem i Vinderup ramt af corona: Nu er der besøgsforbud

To beboere på Vinderup Plejehjem er nu smittet med corona - og det er konstateret kort efter, de har fået første stik - men altså inden vaccinen har virket. 31. december fik både beboerne på Plejecenter Bakkebo og på Vinderup Plejehjem første stik af vaccinen. Foto: Morten Stricker
Tre ansatte og to beboere på Vinderup Plejehjem er ramt af corona. Det kommer oveni, at der er større udbrud på både Mellemtoft og Birkehøj.
Annonce

VINDERUP: Endnu et plejehjem er ramt af corona, så der nu er indført et besøgsforbud. Det er på Vinderup Plejehjem med 24 beboere, som drives af Danske Diakonhjem.

I en ny testrunde i denne uge blev én beboer og to ansatte testet positive. Det kommer oven i, at en beboer og en ansat blev testet positive 4. januar.

- Nu er der indført et besøgsforbud, så kun den nærmeste pårørende må komme på besøg. Der er fem, som får dagligt besøg, og de pårørende tager meget store hensyn, fortæller Emil Tang, der er direktør for Danske Diakonhjem.

Plejehjemmet har ikke taget vikarer ind, selv om tre ansatte er syge.

- Personalet dækker ind for hinanden. Vi undgår helt vikarer på grund af smitterisiko, for de kommer fra for mange steder, siger Emil Tang.

Beboerne på Vinderup Plejehjem blev vaccineret 31. december, men er altså blevet smittet, inden vaccinen begynder at virke efter 10-14 dage.

- Det er rigtig træls, at vi har fået smitten ind, nu hvor alle beboerne og de fleste ansatte er vaccineret første gang. Om en uge skulle de gerne få anden vaccine, så de er er helt dækket ind, siger Emil Tang.

Sidste forår havde det andet plejehjem i Vinderup, Bakkebo, et større udbrud af covid-19 blandt beboerne.

Annonce

Plejecentre i Holstebro

To kommunale plejecentre i Holstebro har lige nu et større udbrud af Covid-19 blandt både beboere og ansatte, nemlig Birkehøj og Mellemtoft.

Her er den seneste udmelding fra kommunen, at 40 beboere og ansatte på de to steder er smittede, og at der er indført et besøgsforbud i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed.


Det er rigtig træls, at vi har fået smitten ind, nu hvor alle beboerne og de fleste ansatte er vaccineret første gang. Om en uge skulle de gerne få anden vaccine, så de er er helt dækket ind.

Emil Tang, direktør for Danske Diakonhjem.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Coronaen driller lotteriet

Annonce