Annonce
Holstebro

Pludselig medlemsnedgang forbløffer svømmeklub: Skyldes det en misforståelse?

Mandag var der første spadestik i Holstebro Badeland, der, når det efter planen står klar i 2022, vil hedde Holstebro Svømmecenter. - Vi vil så gerne have mennesker i svømmehallen. Man bliver frisk og glad af at røre sig i vand, og så kan alle være med, siger formand for Holstebro Svømme Club, Dorte Krabbe. Foto: Johan Gadegaard
Medlemmerne er ikke mødt op i svømmeklubben som normalt. Slet ikke faktisk, og det får nu Holstebro Svømme Club til at iværksætte en række tiltag.
Annonce

Holstebro: Holstebro Svømme Club føler sig ude på såvel dybt som ukendt vand i denne tid. Svømmeklubben oplever ikke tilnærmelsesvis den medlemstilgang, den er vant til.

- Der er tale om et ret drastisk medlemsfald, siger formand for Holstebro Svømme Club, Dorte Krabbe, der ikke ønsker at opgive de præcise tal for medlemsnedgangen, men tilføjer:

- Der har traditionalt være flere medlemmer til efterårssæsonen end forårssæson, men ikke i år. Det er meget atypisk, og vi ved ikke, hvad årsagen er. Vi undrer os.


Mest af alt håber vi, at det skyldes, at folk ikke ved, vi har åbent. Af samme grund udsender vi i weekenden en brochure, der egentlig var sparet væk. Desuden giver vi svømmehåndklæder og drikkedunke væk.

Dorte Krabbe, formand, Holstebro Svømme Club.


Den simple forklaring kunne selvfølgelig være, at svømning bare har taget et popularitetsdyk.

- Men hvorfor skulle vi være så meget lavere kontra resten af Danmark, hvor svømning er den sport, der stiger mest. Ifølge DGI's tal har sporten hvert år de seneste år taget en bid fra de andre idrætsgrene, siger Dorte Krabbe.

Svømmetal og -

DGI Svømnings medlemstal i perioden 2014-2019:

2014: 195.622

2015: 197.995

2016: 200.487

2017: 217.582

2018: 225.671

2019: 235.654

--------------------

Planerne for det nye Holstebro Svømmecenter:

Den 9. august om aftenen blev badelandsdelen lukket ned.

Den 1. oktober 2021 er der åbent for kortbanerne i den nye multihal, mens der lukkes for 50 meter bassinerne i svømmehallen.

Byggeriet af det nye svømmecenter afsluttes 1. juni 2022.

Svømmeklubben har nogle andre formodninger om, hvad den kan spille ind.

Annonce

Corona-forskrækket?

Især drejer mistanken sig om en forkert opfattelse. Da Holstebro Kommune før jul meldte ud, at Holstebro Badeland skulle ombygges indtil sommeren 2022, gik det tabt i kommunikationen,  at selve svømmehallen holder åbent gennem hele arbejdsfasen.

- Og så ramte vi ind i corona, hvor vi så endnu et medlemsdyk. Så om folk ikke ved, at vi har åbent, eller om det er corona-forskrækkelse, det ved vi ikke. Vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer. Og lige netop med svømning er der jo ikke tale om en kontaktsport, hvor man skal røre ved andre mennesker eller maskiner, som i et fitnesscenter. Langt hen ad vejen kan man i en svømmehal selv gøre meget for at undgå for tæt kontakt til andre mennesker, siger formanden.

Svømmeklubben er også selvkritisk - den spørger sig selv, om den har været god nok til at kommunikere ud, at der er åbent.

Svømmecentrets dårlige forfatning, som nu udbedres, kan også spille ind.

Der iværksættes nu en række tiltag for at indhente de tabte medlemmer.

- Mest af alt håber vi, at det skyldes, at folk ikke ved, vi har åbent. Af samme grund udsender vi i weekenden en brochure, der egentlig var sparet væk. Desuden giver vi svømmehåndklæder og drikkedunke væk til de første 500 tilmeldte medlemmer. Så man kan ikke sige, at vi ikke gør noget, siger Dorte Krabbe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce