Annonce
Danmark

Podcast: Vi flytter, hvis støjen bliver værre: Nye F-35 fly kan koste Flemming barndomshjemmet

Annonce

Siden den danske stat valgte at købe nye F 35 jagerfly og placere dem på Flyvestation Skrydstrup, har livet i byen Skrydstrup ikke været det samme.

Beslutningen har betydet et årelangt tovtrækkeri mellem staten, Haderslev Kommune og de naboer, der bor ved flyvestationen.

Pludselig er beboernes boliger værdiløse, og de står til at skulle bo i et støjmiljø, der er forværret, og hvordan kompenserer man for det?

Med nød og næppe kom Flemming Skovs barndomshjem med i den kategori af huse, der sikrer at staten vil opkøbe hans bolig, hvis Flemming Skov ønsker det, inden for de næste ti år. Men nu står Flemming Skov og hans familie med et kæmpe dilemma. For skal de opgive den slægtsgård, der har været i familiens eje i fire generationer? Eller skal de satse på, at de nye F 35 fly ikke bliver en væsentlig større pinsel at være nabo til, end de nuværende F 16 fly.

I dagens podcast kan du høre Flemming Skov fortælle om hans mange overvejelser, samt blive klogere på, hvordan det er at være nabo til Flyvestation Skrydstrup.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Annonce