Annonce
Struer

Mere overvågning på gaden om natten: Politi og restauratører går sammen om at skabe et trygt natteliv

Det er her i Søndergade, restauratørerne gerne ser mere overvågning sat op. Foto: Johan Gadegaard
For mange synes, at for meget er for utrygt i Struers natteliv. Det har det nye nærpoliti nu taget initiativ til at komme til livs i samarbejde med kommunen og restauratørerne.

Struer: - Vi vil gerne have, at forældre, som sender deres børn ud i nattelivet, skal vide, at der er voksne, som tager sig af dem og holder øje med dem.

Sådan siger Jakob Hvilsom, der er politiassistent hos Struer Nærpoliti og initiativtager til noget, han selv kalder lidt "a la Trygt Natteliv", som kører i Holstebro.

Det er et samarbejde, som ud over politiet inkluderer de lokale restauratører samt kommunen, og det første møde er allerede afholdt.

Annonce

Formålet er ganske enkelt at gøre nattelivet tryggere.

- Vi har haft nogle snakke om, at der er lidt utrygt hernede, forklarer Mathias Bredtoft, som politiet har bedt om at være med til at fortælle om det nye projekt.

Mathias Bredtoft har i adskillige år arbejdet i byens restaurationsmiljø, der særligt er centreret om Søndergade, og er nu selv indehaver af Hansis Bierbar og Centerpubben i Struer.

- Nogle af de unge piger og drenge tør snart ikke gå i gaden, uden at vi har dørmænd i gadebilledet, for der har været lidt tumult, forklarer han.

Tyrer med flasker

Politiassistent Jakob Hvilsom fortæller, at borgmester Mads Jakobsen (V) deltog i opstartsmødet, hvor Struer Kommunes SSP også var repræsenteret.

- Restauratørerne efterlyste blandt andet noget mere overvågning (i Søndergade, red.), og det er jo noget, han (borgmesteren, red.) skal ind og sige god for, siger Jakob Hvilsom.

- Vi restauratører har snakket lidt om, at vi gerne ville have noget kamera, der peger nedad i gaden, for det er her, der sker mest, fortæller Mathias Bredtoft:

- Det er her, der er flest konflikter og slagsmål. Det største problem lige nu er alle de flasker, de har med og tyrer rundt og truer med.

Er det farligere at gå i byen i Struer end for eksempel i Holstebro?

- Nej, svarer Jakob Hvilsom hurtigt.

- Overordnet set er der ikke meget ballade, men der har været nogle grove sager indimellem, så vi synes, der skal ske noget for også at sikre de unge hernede, siger Mathias Bredtoft.

Annonce

Øget overvågning

Restauratørerne har ifølge Mathias Bredtoft overvågningskameraer hos sig selv, så den yderligere overvågning, der tales om, er mere mellem stederne i Søndergade.

Ville det være en god idé?

- Vi er tilhængere af overvågning og vil altid kunne bruge det bagudrettet (i efterforskningen, red.), men al forskning viser, at det ikke forhindrer noget, svarer Jakob Hvilsom:

- De fleste af dem, der laver uro og uorden, er enten påvirket af alkohol eller narkotika, og så tænker de ikke over det, men har du en ædru person, tror jeg, man vil afstå fra det.


Bekymringen er fortsat, at de kommer til at etablere sig i Struer, og vi har også set vold i nattelivet med nogle med relation til det deroppe, så ja, de er også en del af det her.

Jakob Hvilsom, politiassistent, Struer Nærpoliti

Om øget overvågning vil afskrække nogle "helt almindelige borgere" fra at komme i gaden, kan Jakob Hvilsom ikke afvise, men noget tilsvarende findes allerede i Østergade i Holstebro.

- Det er jo ikke sådan, at der sidder nogle og kigger hele tiden. Det vil være, hvis der er sket noget, så kommer man og kigger bagud, forklarer politiassistenten.

Annonce

Hvad med Satudarah?

Spørger man til de nye beboere i Søndergade, som kalder sig en hangaroundafdeling til Satudarah, er svaret fra Jakob Hvilsom, at det formentlig ikke er dem, der kaster med flasker.

- Vi hører, at der er enkelte fra flokken, som nok tæller et sted mellem seks og otte mand, der møder op på nogle af værtshusene og holder morgenfest, forklarer politiassistenten og tilføjer:

- Bekymringen er fortsat, at de kommer til at etablere sig i Struer, og vi har også set vold i nattelivet med nogle med relation til det deroppe, så ja, de er også en del af det her.

Hvis man skulle være i tvivl, er det Jakob Hvilsom, der er politiassistent hos Struer Nærpoliti, til venstre, og Mathias Bredtoft, der har Hansis Bierbar og Centerpubben i Struer, til højre. Foto: Johan Gadegaard

Et af grebene på vejen til et mere trygt natteliv er det, der bliver kaldt "kompetente voksne", som vejleder og griber ind over for uhensigtsmæssig adfærd.

- Det kunne være Mathias, som står på sit værtshus og kan se, at noget er galt, og det er også Natteravnene, der går rundt ude i området, forklarer Jakob Hvilsom.

Altså frivillige og forretningsdrivende?

- I Holstebro har man også brugt gademedarbejdere (fra kommunen, red.), som har været der om natten og gået rundt. Det håber vi også, man vil gøre i Struer.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Fjern det pudebump: Kate og Pouls hus slår revner - og de lever med larm og rystelser

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Lemvig-købmand er klar med udvidelse: Mange har sagt tillykke

Leder For abonnenter

Det er helt vildt, så mange der har problemer med spil - et forbud mod spilreklamer virker mere og mere som en fornuftig løsning

Lemvig

W for Vrist - har skiltemand haft lidt for travlt?

Lemvig

Selv om det er en alvorlig sag bliver det også underholdende

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

Kultur

Dorte var på scenen for første gang: - Vi fandt sammen som et band over et par flasker rødvin

Lemvig For abonnenter

Ny fond bevilger penge til sø-restaurering: Vi har faktisk fået mere end vi har bedt om

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sport

Lynet fra Lemvig slår til igen: Smadrer 39 år gammel dansk rekord

Lemvig

Porup får nu indflydelse uden for banen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Vestjylland

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Annonce