Annonce
Lemvig

Politi: Sværere for os at kontrollere hastighed

Lederen af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, er ikke bekendt med, at vejskilte forsvinder i stort tal i Lemvig Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker

Holstebro: Det er ikke kun et problem for kommunen, at der forsvinder vejskilte.

Det er også et problem for trafiksikkerheden, siger Henrik Glintborg, der er leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Et byskilt, der står ved indkørslen til en byzone, bruges til at regulere hastigheden. Og hvis skiltet ikke er der, så vil det være sværere for politiet at lave en hastighedskontrol, da skiltningen på stedet ikke er i orden. Men samtidig er skiltene også med til at fortælle trafikanterne om hastighedsgrænsen i området, siger Henrik Glintborg.

Annonce

Han har ikke noget bud på, hvad der sker med vejskiltene, men peger på, at politiet skelner mellem, hvad der sker med de forsvundne vejskilte.

-Hvis vi finder ud af, at nogle har taget skiltene med sig og beholder dem, vil det være tyveri. Men bliver et vejskilt smidt i eksempelvis en vejgrøft, vil det være hærværk, forklarer han.

Henrik Glintborg har ikke været bekendt med, at vejskiltene i Lemvig Kommune på det seneste er forsvundet i et stort antal, men han opfordrer til at sikre vejskiltene endnu bedre, så det bliver sværere at skrue dem løs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce