Annonce
Alarm 112

Politiet anholder fire for bombe mod pizzeria

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Københavns Politi har i en aktion anholdt fem personer. Fire af dem sigtes for bombesprængning i pizzeria.

Ved en aktion mod bandemiljøet har Københavns Politi mandag anholdt fem personer i alderen 19 til 22 år.

Fire af dem sigtes for en bombesprængning i et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse den 18. september.

Den femte sigtes for flere forhold om blandt andet grov vold, ulovlig tvang og frihedsberøvelse.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Klokken 05.40 den 18. september fik politiet en anmeldelse om en eksplosion i Pizza 73 på Jyllingevej, der lukkede klokken 05.00.

Eksplosionen var meget voldsom. Fem store vinduespartier, døren til pizzeriaet blev blæst ud og knust glas blev spredt ud over gaden og fortovet.

- Sprængningen startede inde i bygningen kort fra indgangsdøren og har givet kraftige skader både inde i pizzeriaet og på bygningen. Der var ingen personer derinde, sagde vicepolitiinspektør Brian Belling efter eksplosionen.

I forbindelse med mandagens aktion har politiet ransaget flere adresser. Her er der blandt andet fundet narkotika, knive og andre ting, som skal undersøges nærmere i forbindelse med politiets efterforskning.

- Bekæmpelse af bandekriminalitet har rigtig høj prioritet hos Københavns Politi, udtaler, vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er leder afdelingen for organiseret kriminalitet, i pressemeddelelsen.

- Dagens aktion er sket på baggrund af længere tids efterforskning, som nu fortsætter på baggrund af de ransagninger og beslaglæggelser, vi har foretaget i dag.

De fem anholdte vil tirsdag blive fremstillet i et grundlovsforhør, hvor anklageren vil bede om lukkede døre.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra Københavns Politi på politiets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce