Annonce
Læserbrev

Politik. De nære ting

Palle Lykke Ravn, Socialdemokratiet. Pressefoto

Debat: ”Gå ind i din stue, om end den er trang og hør, hvor den nynner en stille sang. Den rummer dog ting, som dit hjerte har kær, du ved bare ikke, hvad de er værd”.

I kender formentlig denne smukke gamle vise, som oprindelig er norsk, men senere oversat til dansk. Den er smuk, fordi den handler om at vide, hvad der betyder noget, alt det vi har, men som vi måske ikke husker i hverdagens travlhed og færd mod nye mål.

Det kunne være Danmark, som dette vers handler om. Vores dejlige lille land, som måske er trangt, men hver dag nynner en stille sang, hvor mennesker lever og virker, og som rummer det, som vi har kær. Hvad enten det er det store fællesskab, eller den nære familie. Eller vennerne og alle dem man kender, dem som man hver dag møder på gader og stræder, i hjem eller på arbejdet.

De nære ting. Når vi så tænker politik, så tænker jeg, at de nære ting, det er de ting som gør vores hverdag tryg, stabil og meningsfuld. De ting, som gør at vi kan passe vores skole, job, børn og senere give os en tryg alderdom, når den tid kommer. Velfærdssamfundet, som vi har bygget op, som blandt andet sikrer at du kan gå til lægen, når du er syg, at du kan få hjælp, hvis du mister dit job. Når danskerne igen og igen bliver kåret til at være blandt verdens lykkeligste folkefærd, så er jeg fuldstændig overbevist om, at det kan vi takke vores velfærdssamfund og sociale tryghed for.

Men desværre er velfærdssamfundet og trygheden ikke noget, som vi bare kan tage for givet. De nære ting er udsatte, når Lars Løkkes borgerlige regering konstant stiler efter skattelettelser, med konstante forringelser af det velfærdssamfund, som har taget os generationer at opbygge. Det skal kunne betale sig at arbejde, lyder mantraet. Men hvad de i virkeligheden siger er, at du skal skamme dig, hvis du bliver syg eller mister dit job, og er nødt til at modtage en overførselsindkomst. Retorikken er så hård, at man får det indtryk, at regeringen med dens støttepartier tror, man kan gøre syge raske alene ved at tvinge dem, ved at tage alle de nære ting fra dem, indtil de makker ret. Se bare kontanthjælpsloftet, som gør en ulykkelig situation katastrofal for alt mange mennesker.

Nu er der heldigvis folketingsvalg lige om lidt. Hvis vi skal redde vores velfærdssamfund - og dermed de nære ting - så skal det ske nu! Vi har ikke råd til flere skattelettelser til de rige. Vi har ikke råd til - og vil simpelthen ikke have - mere ulighed. Vi har så meget brug for en ny regering som igen vil tage hånd om vores fællesskab og vores velfærdssamfund.

Jeg er klar til at give alt for at vinde et mandat. Fordi jeg vil gøre mit til at vende tidens tone! Fordi jeg vil være med til at sætte humanismen og solidariteten tilbage øverst på den politiske dagsorden! Fordi jeg vil sikre at vores velfærdssamfund også eksisterer, når mine børn bliver voksne, så de også kan have de nære ting som betyder alt, og få et godt liv hvad end livet måtte byde dem.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Sea War Museum er åbent igen

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce