Læserbrev

Politik. De nære ting

Palle Lykke Ravn, Socialdemokratiet. Pressefoto

Debat: ”Gå ind i din stue, om end den er trang og hør, hvor den nynner en stille sang. Den rummer dog ting, som dit hjerte har kær, du ved bare ikke, hvad de er værd”.

I kender formentlig denne smukke gamle vise, som oprindelig er norsk, men senere oversat til dansk. Den er smuk, fordi den handler om at vide, hvad der betyder noget, alt det vi har, men som vi måske ikke husker i hverdagens travlhed og færd mod nye mål.

Det kunne være Danmark, som dette vers handler om. Vores dejlige lille land, som måske er trangt, men hver dag nynner en stille sang, hvor mennesker lever og virker, og som rummer det, som vi har kær. Hvad enten det er det store fællesskab, eller den nære familie. Eller vennerne og alle dem man kender, dem som man hver dag møder på gader og stræder, i hjem eller på arbejdet.

De nære ting. Når vi så tænker politik, så tænker jeg, at de nære ting, det er de ting som gør vores hverdag tryg, stabil og meningsfuld. De ting, som gør at vi kan passe vores skole, job, børn og senere give os en tryg alderdom, når den tid kommer. Velfærdssamfundet, som vi har bygget op, som blandt andet sikrer at du kan gå til lægen, når du er syg, at du kan få hjælp, hvis du mister dit job. Når danskerne igen og igen bliver kåret til at være blandt verdens lykkeligste folkefærd, så er jeg fuldstændig overbevist om, at det kan vi takke vores velfærdssamfund og sociale tryghed for.

Men desværre er velfærdssamfundet og trygheden ikke noget, som vi bare kan tage for givet. De nære ting er udsatte, når Lars Løkkes borgerlige regering konstant stiler efter skattelettelser, med konstante forringelser af det velfærdssamfund, som har taget os generationer at opbygge. Det skal kunne betale sig at arbejde, lyder mantraet. Men hvad de i virkeligheden siger er, at du skal skamme dig, hvis du bliver syg eller mister dit job, og er nødt til at modtage en overførselsindkomst. Retorikken er så hård, at man får det indtryk, at regeringen med dens støttepartier tror, man kan gøre syge raske alene ved at tvinge dem, ved at tage alle de nære ting fra dem, indtil de makker ret. Se bare kontanthjælpsloftet, som gør en ulykkelig situation katastrofal for alt mange mennesker.

Nu er der heldigvis folketingsvalg lige om lidt. Hvis vi skal redde vores velfærdssamfund - og dermed de nære ting - så skal det ske nu! Vi har ikke råd til flere skattelettelser til de rige. Vi har ikke råd til - og vil simpelthen ikke have - mere ulighed. Vi har så meget brug for en ny regering som igen vil tage hånd om vores fællesskab og vores velfærdssamfund.

Jeg er klar til at give alt for at vinde et mandat. Fordi jeg vil gøre mit til at vende tidens tone! Fordi jeg vil være med til at sætte humanismen og solidariteten tilbage øverst på den politiske dagsorden! Fordi jeg vil sikre at vores velfærdssamfund også eksisterer, når mine børn bliver voksne, så de også kan have de nære ting som betyder alt, og få et godt liv hvad end livet måtte byde dem.

0/0
Annonce
Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Politik. Vi har brug for en bedre seniorførtidspension

Læserbrev

Terror. Tre danske søskende dræbt i Allahs navn

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

I løbet af sommerhalvåret kan vi glæde os over et væld af festivaler og andre af de mange kulturelle arrangementer, der er på programmet i alle de tre nordvestjyske kommuner. Det betyder så også, at der er rift om publikum, og mange af arrangørerne må kæmpe en sej kamp for at få sponsorerne til at bakke om arrangementerne. Hvordan sælger du for eksempel et sponsorat til en festival med navne som Elias Boussnina, Fraads, Anya, Elba, Namunel, Elijah Okello og Rare Cigarettes på plakaten? Arrangørerne af Sub Festival 2019 i Holstebro måtte erkende, at det var svært. De er unge. De repræsenterer det nye, den lidt skæve tilgang til tingene, og som de selv bemærkede det i onsdagsudgaven af din avis, leverer de hverken rødvin eller kamsteg til sponsorerne på slagterigrunden i Holstebro, når festivalen løber af stablen på lørdag. De måtte derfor erkende, at erhvervslivets sponsorer begyndte at vende festivalen ryggen. Sponsorerne foretrækker det sikre. De vil gerne forkæles og få umiddelbar udbytte af at støtte et arrangement eller for den sags skyld en af de mange foreninger og de mange sportsklubber, der er afhængig af sponsorernes velvilje. Noget for noget - og som udgangspunkt må det være rimeligt for alle parter, at der på den måde bliver indgået en kontrakt om at få det bedst mulige ud af støtten på begge sider af bordet. Og det viser sig nu, at Jyden i Bur heldigvis kan se et potentiale i at støtte de unge og deres festival i Holstebro. Ikke for at kapre kunder. Som leverandør af staldløsninger til især svine-landbrug over hele verden, vil der ikke være mange af stamkunderne til stede på festivalen, og festivalgæsterne vil heller ikke ringe virksomhedens produktionsleder op med en ordre på mandag. Der er noget helt andet på spil, og vi kan kun lette på hatten og kippe med flaget for direktionen hos Jyden for at have indset, at det på længere sigt vil være de unge, der skal trække læsset, og at de fortjener både opbakning og anerkendelse for alt det, de sætter i værk. Ikke bare for deres egen skyld, men helt fundamentalt for at give dem lyst til at blive i området, hvor der bliver brug for deres indsats over en meget bredere front.

Læserbrev

Vester Husby. Kulturen til forskel - det gælder vel også kulturarven?

Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Læserbrev

Politik. På togtur med Søren Gade

Annonce