Debat

Politik. Det er blevet billigere at være dansker

Karsten Lauritzen (V) glæder sig over, hvor billigt det er blevet, at være dansker. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Debat: Siden Venstre overtog regeringsmagten i juni 2015, har vi indgået aftaler, der frem mod 2025 vil gøre det godt 27 milliarder kroner billigere at være dansk borger og drive dansk virksomhed. Det er et tal, jeg som borgerlig-liberal skatteminister er umådeligt stolt over af flere årsager.

Jeg er stolt, fordi det siden 2015 har været af allerhøjeste prioritet, at hverdagen skulle blive billigere for danskerne - at skatteborgerne kan beholde og bestemme over en større andel af det, de tjener. Det er essentielt for en borgerlig-liberal regering, og derfor har vi sænket afgifter, der er rettet direkte mod borgerne for seks milliarder kroner. Bilerne er blevet billigere, og elregningen lavere. Vi har også sænket afgifter på alt lige fra tagrender og ringbind til te, sodavand og nødder.

Samtidig har vi arbejdet for at danskerne kan beholde flere af deres egne penge. Det har resulteret i, at vi siden 2015 har indgået aftaler om sænkelser af personskatter for mere end 12 milliarder kroner. Det skyldes blandt andet, at vi har indført nye job- og pensionsfradrag, og at vi har gjort BoligJobordningen permanent. Vi har altså både sænket skatten direkte på lønsedlen og indirekte ved, at varerne er blevet billigere.

Det er ikke bare de danske familier, der har nydt godt af, at vi har haft en borgerlig-liberal regering siden 2015. For vi har også gjort det ni milliarder kroner. billigere at drive virksomhed. Vi har blandt andet afskaffet PSO-afgiften og indgået en stærk aftale på erhvervs- og iværksætterområdet, der har styrket aktiekulturen, skabt bedre konkurrencevilkår og styrket deleøkonomien.

Der er mange ting ved mit job som skatteminister, der gør mig stolt, og her er så 27 milliarder af dem. Det er et tal, der virkelig er til at tage og føle på. Og jeg tør godt sætte mine penge på, at det beløb havde været væsentlig mindre med en rød skatteminister ved roret.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Lemvig For abonnenter

Haltilskud drejer ind på opløbsstrækning

Læserbrev

Politik. Hvorfor skal Arne blive ved med at vente?

Debat: Det er nu over 200 dage siden, at Socialdemokratiet fremlagde deres ide om, at nogle danskere skal have ret til at gå tidligere på pension end andre. Og vi må se i øjnene, at det lykkedes Socialdemokratiet at tale sig ind i hjerterne på mange danskere. Strategien virkede klar: Alle skulle kunne se sig selv i Socialdemokratiets tanker om tidligere pension for nedslidte. Rigtig mange blev overbevist om, at det netop var dem, ordningen var tiltænkt. Og det gav stemmer ved folketingsvalget. Men nu synes jeg efterhånden, at Socialdemokratiet må løfte sløret for deres store valgløfte. Der er nemlig stadig ingen som helst klarhed over, hvem der skal omfattes af retten til at gå tidligere på pension og nu har Socialdemokratiet så igen udskudt det tidspunkt, hvor danskerne kan få klarhed over, hvad Socialdemokratiet vil. Forklaringen denne gang er, at man ikke kan tale om tidlig pension til nedslidte samtidig med, at der forhandles om overenskomster og således har man fundet en undskyldning for, at vi tidligst til næste forår må se noget konkret. Flere og flere sidder tilbage med den mistanke, at Socialdemokratiet er rædselsslagne for at blive konkrete. For når man bliver konkret – når man skal ind og tage de svære politiske beslutninger om, hvem der skal omfattes af retten - så skuffer man også en masse mennesker, som ikke vil blive omfattet. Men Socialdemokratiet VIL ikke være konkrete. De vil ikke svare på, om det er rengøringsassistenten, tømreren eller slagteriarbejderen, der skal omfattes. Det ville de heller ikke på de syv møder, vi havde med dem om emnet i foråret. Og derfor udskydes det store valgløfte igen og igen. I Dansk Folkeparti ser vi gerne på Socialdemokratiets forslag om retten til tidlig pension for nedslidte. Vi fik forhandlet en god aftale på plads om seniorpension i foråret og er åbne for at kigge på andre muligheder for nedslidte. Men det er godt nok lidt svært, når vi ikke aner, hvad Socialdemokratiet vil. Arne har allerede ventet i over 200 dage – og nu kommer han nok til at vente i hvert fald 200 dage mere. Jeg synes, det bliver mere og mere grotesk. Derfor er meldingen klar til Socialdemokratiet: Læg et konkret udspil på bordet så danskerne kan se, hvad I vil!

Lemvig

Trods faldende deltagerantal: Leder af Byløbet er tilfreds

Annonce