Annonce
Debat

Politik. Det er blevet billigere at være dansker

Karsten Lauritzen (V) glæder sig over, hvor billigt det er blevet, at være dansker. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Debat: Siden Venstre overtog regeringsmagten i juni 2015, har vi indgået aftaler, der frem mod 2025 vil gøre det godt 27 milliarder kroner billigere at være dansk borger og drive dansk virksomhed. Det er et tal, jeg som borgerlig-liberal skatteminister er umådeligt stolt over af flere årsager.

Jeg er stolt, fordi det siden 2015 har været af allerhøjeste prioritet, at hverdagen skulle blive billigere for danskerne - at skatteborgerne kan beholde og bestemme over en større andel af det, de tjener. Det er essentielt for en borgerlig-liberal regering, og derfor har vi sænket afgifter, der er rettet direkte mod borgerne for seks milliarder kroner. Bilerne er blevet billigere, og elregningen lavere. Vi har også sænket afgifter på alt lige fra tagrender og ringbind til te, sodavand og nødder.

Samtidig har vi arbejdet for at danskerne kan beholde flere af deres egne penge. Det har resulteret i, at vi siden 2015 har indgået aftaler om sænkelser af personskatter for mere end 12 milliarder kroner. Det skyldes blandt andet, at vi har indført nye job- og pensionsfradrag, og at vi har gjort BoligJobordningen permanent. Vi har altså både sænket skatten direkte på lønsedlen og indirekte ved, at varerne er blevet billigere.

Det er ikke bare de danske familier, der har nydt godt af, at vi har haft en borgerlig-liberal regering siden 2015. For vi har også gjort det ni milliarder kroner. billigere at drive virksomhed. Vi har blandt andet afskaffet PSO-afgiften og indgået en stærk aftale på erhvervs- og iværksætterområdet, der har styrket aktiekulturen, skabt bedre konkurrencevilkår og styrket deleøkonomien.

Der er mange ting ved mit job som skatteminister, der gør mig stolt, og her er så 27 milliarder af dem. Det er et tal, der virkelig er til at tage og føle på. Og jeg tør godt sætte mine penge på, at det beløb havde været væsentlig mindre med en rød skatteminister ved roret.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Verdensmusik spiller til dans

Annonce