Annonce
Læserbrev

Politik. Én milliard til Folkeskolen

Annonce

Debat: Folkeskolen er en af vores vigtigste samfundsinstitutioner. Det er her mennesker bliver til, og vores børn får forudsætninger for at begå sig. I en tid med tests, præstationskultur og mange unges mistrivsel, er Folkeskolen vigtigere ned nogensinde før.

Folkeskolen er ikke så ringe endda. Alligevel er der krisetegn, som blandt andet kan ses ved, at mange lærere vælger skolen som arbejdsplads fra. Det betyder rekrutteringsproblemer en del steder. Forskning peger på, at den vigtigste forudsætning for at få udbytte af undervisningen, er en velforberedt og engageret lærer. Derfor er lærermangel et problem.

Radikale har kæmpet for, at der afsættes i alt en milliard til folkeskolen over en række år. Det er lykkedes! Når den nye finanslov er fuldt indfaset, så er der årligt én ekstra milliard til Folkeskolen.

Først og fremmest skal der være bedre tid. Tid til forberedelse af den enkelte undervisningstime og tid til den enkelte elev. Antallet af undervisningstimer for landets lærere er steget voldsomt, mens tiden til den altafgørende forberedelse er faldet tilsvarende.

Vi skal skabe tryghed for, at folkeskolen fortsat er den samfundsinstitution, der i fremtiden former hele og selvstændige mennesker. For Radikale er det en investering i vores fremtid. En investering, som vil komme mange gange igen.

Andreas Steenberg. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mystiske felter set fra luften

Lemvig

Nu kan du få øje på "Iris"

Struer

Magiske koncerter på plænen

Annonce