Annonce
Læserbrev

Politik. Fjern forureningen ved Høfde 42

Debat: Det er en skamplet, at der stadig ligger store mængder giftforurening ved Høfde 42.

De midlertidige tiltag, der skal holde forureningen fra havet, synger på sidste vers. Nu må der findes en holdbar løsning. En vi kan være bekendt. Derfor tager SF det med som krav til finanslovforhandlingerne, at der skal igangsættes en oprensning ved Høfde 42. Vi håber selvfølgelig at også andre partier, vil bakke op om dette. I de seneste år har der været ambitiøse testforsøg i gang i området. Resultaterne peger på at det kan lade sig gøre at rense giftdepoterne på forsvarlig vis. Det er meget positivt og opløftende. På den måde er vi kommet et vigtigt skridt tættere på.

Men den nye viden og teknologi forpligter. For nu kan det ikke længere bruges som undskyldning, at man ikke tror en oprensning er mulig.

Løsningen må ikke på ny blive nye midlertidige foranstaltninger. Giftdepotet ved Høfde 42 er en af landets mest alvorlige forureningsskandaler. Nogen slår det bort som arven fra en anden tid. Hvor man måske bekymrede sig mindre om miljøet. Men det er kun en anden tid, hvis vi faktisk i dag tager problemet alvorligt. Vi skal ikke fortsat efterlade fortidens synder til vores børn.

Vi skal ikke have nye midlertidige løsninger. Det skubber blot problemet ud i fremtiden (og måske ud i havet). Vi skal have en holdbar løsning. En egentlig oprensning.

Vi har teknologierne til at fjerne giftdepotet. Nu mangler blot den politiske vilje. SF er klar og håber at andre partier også er det.

Annonce
Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan der også dystes i dart og pool

Lemvig

VLTJ må klare sig uden reservetog

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.

Lemvig

Nye solcelleprojekter planlægges

Annonce