Annonce
Læserbrev

Politik. Fjern forureningen ved Høfde 42

Debat: Det er en skamplet, at der stadig ligger store mængder giftforurening ved Høfde 42.

De midlertidige tiltag, der skal holde forureningen fra havet, synger på sidste vers. Nu må der findes en holdbar løsning. En vi kan være bekendt. Derfor tager SF det med som krav til finanslovforhandlingerne, at der skal igangsættes en oprensning ved Høfde 42. Vi håber selvfølgelig at også andre partier, vil bakke op om dette. I de seneste år har der været ambitiøse testforsøg i gang i området. Resultaterne peger på at det kan lade sig gøre at rense giftdepoterne på forsvarlig vis. Det er meget positivt og opløftende. På den måde er vi kommet et vigtigt skridt tættere på.

Men den nye viden og teknologi forpligter. For nu kan det ikke længere bruges som undskyldning, at man ikke tror en oprensning er mulig.

Løsningen må ikke på ny blive nye midlertidige foranstaltninger. Giftdepotet ved Høfde 42 er en af landets mest alvorlige forureningsskandaler. Nogen slår det bort som arven fra en anden tid. Hvor man måske bekymrede sig mindre om miljøet. Men det er kun en anden tid, hvis vi faktisk i dag tager problemet alvorligt. Vi skal ikke fortsat efterlade fortidens synder til vores børn.

Vi skal ikke have nye midlertidige løsninger. Det skubber blot problemet ud i fremtiden (og måske ud i havet). Vi skal have en holdbar løsning. En egentlig oprensning.

Vi har teknologierne til at fjerne giftdepotet. Nu mangler blot den politiske vilje. SF er klar og håber at andre partier også er det.

Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjberg afhørt i godt seks timer: Jeg godkendte at ikke alle asylpar kunne adskilles

Annonce