x
Annonce
Læserbrev

Politik. Flere penge til børnene i Midt- og Vestjylland

Debat: Vi skal investere i vores fremtid. Radikale var meget tilfredse med, at finansloven for i år afsætter pengene til flere voksne i vores børnehaver og vuggestuer.

Målet er i 2025 at have indført minimumsnormeringer og tilføre børneområdet omkring 1,6 milliarder kroner over årene. I år kommer der omkring 500 millioner kroner ud til kommunerne, som skal dokumentere, at det går til ekstra personale til børnene. Godt 45 millioner kroner flyder Midt- og Vestjyllands vej. I Lemvig er det 1,4 millioner kroner, i Struer 1,5 millioner kroner og i Holstebro 5,5 millioner kroner, og de penge vil blive til flere over de kommende år.

Vores børn er de vigtigste, og vi skal give dem de bedste muligheder for at kunne begå sig. Det starter i vores børneinstitutioner, som nu får et gevaldigt løft. Der skal ganske simpelt være flere voksne, så der er flere til at tage sig af børnene, udvikle dem og hjælpe dem med udfordringer.

Andreas Steenberg. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Kultur

Kirken sender prædiken på video

Kultur

Rally også offer for virus

Annonce