Læserbrev

Politik. Hold fingrene fra friskolerne, Annette Lind

Søren Lodahl, LA. Pressefoto

Debat: Socaldemokratiet meldte den 4. maj, at man i partiet har ambitioner om at sænke finansieringen til friskolerne, gennem en reduktion af koblingsprocenten fra 76 procent til 71 procent. Med tanke om at friskolerne netop er meget populære i de tyndere befolkede områder og et godt alternativ til folkeskolen synes det mærkværdigt, at Socialdemokratiet vil gå denne vej. Til Kristelig Dagblad udtaler undervisningsordfører Annette Lind (S), at folkeskolen halter efter friskolerne og, som hun formulerer det, er der ”brug for en saltvandsindsprøjtning i folkeskolen og ikke en historisk høj statsstøtte af privatskolerne”. Oveni det har Socialdemokratiet en direkte formuleret målsætning at halvt så mange børn skal gå i en fri grundskole end tilfældet er i dag. Det er ikke barnets tarv, Socialdemokratiet har i tankerne. Det er udelukkende fokus på, hvordan flere børn bliver kanaliseret over i folkeskolen.

Man er hos Socialdemokratiet klar til at ødelægge det, der fungerer hos friskolerne og gennem pisk indirekte tvinge forældre til at vælge friskolerne fra og folkeskolen til. Det er først og fremmest forældrene, der ved, hvad der er bedst for deres egne børn og deres specielle behov, ikke politikerne i København. Dette syntes Mette Frederiksen sikkert også selv tilbage i 2010, da hun sendte sin datter i privatskole. At man har det økonomiske overskud til at gøre dette som medlem af Folketinget, er ikke overraskende, men når Socialdemokratiet vil sænke koblingsprocenten til 71 procent, bliver friskolen så småt et mere elitært alternativ forbeholdt dem, der råd og ikke den bredere befolkning.

Hos Liberal Alliance ønsker vi at fortsætte kampen for friskolerne og tilføre endnu flere penge til friskolerne gennem endnu en forhøjelse af koblingsprocenten, denne gang fra de nuværende 76 procent til 80 procent, hvilket vi har afsat 400 millioner kroner til i vores 2030 plan. Det frie valg og barnets tarv vil i min verden altid overtrumfe den centralisering og ensretning, som Socialdemokratiet står for.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Læserbrev

Erhverv. Der er brug for de korte lærlingeaftaler

Debat: Det bekymrer mig, at vi i flere medier skal læse, at både en minister og 3F beskylder virksomhederne for ikke at uddanne nok lærlinge, opfinde kreative regnemetoder og bruge korte lærlingeaftaler med det formål at løbe fra deres uddannelsesansvar. Det er ganske enkelt ikke rigtigt! Her i Midt- og Vestjylland uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne massevis af lærlinge. I perioder er der endda udsolgt af lærlinge, og så må virksomhederne pænt vente i kø for at få en lærling. Faktisk uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne 22 procent af alle lærlinge i Danmark, og det på trods af at de kun beskæftiger seks til syv procent af arbejdsstyrken. Det er en del af kulturen i vores virksomheder, at vi har lærlinge og uddanner næste generation. Derfor bør vi ikke mødes af beskyldninger om det modsatte, når vi hver dag bruger tid og kræfter på at tage en eller flere lærlinge under vores vinger. Det fælles mål bør i stedet være at skabe så mange lærepladser som muligt ved at gøre det attraktivt og overkommeligt at tage lærlinge for både store og små virksomheder. I Midt- og Vestjylland har vi rigtig mange små og mellemstore virksomheder, og for dem er det umuligt at vide, om de har nok opgaver til at beskæftige en lærling de næste tre til fire år. Netop derfor er korte lærlingeaftaler guld værd, fordi de giver mindre virksomheder mulighed for at tage en lærling, selvom de ikke kender tykkelsen på ordrebogen flere år ud i fremtiden. Korte aftaler bruges ikke for at snyde, tværtimod. Alternativet er, at virksomheden ikke tør binde sig for de næste tre til fire år og af den grund siger nej tak til en lærling. Derfor vil det være en katastrofe for både de unge og virksomhederne, hvis muligheden for at indgå korte aftaler begrænses.

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce