Annonce
Læserbrev

Politik. Hold fingrene fra friskolerne, Annette Lind

Søren Lodahl, LA. Pressefoto

Debat: Socaldemokratiet meldte den 4. maj, at man i partiet har ambitioner om at sænke finansieringen til friskolerne, gennem en reduktion af koblingsprocenten fra 76 procent til 71 procent. Med tanke om at friskolerne netop er meget populære i de tyndere befolkede områder og et godt alternativ til folkeskolen synes det mærkværdigt, at Socialdemokratiet vil gå denne vej. Til Kristelig Dagblad udtaler undervisningsordfører Annette Lind (S), at folkeskolen halter efter friskolerne og, som hun formulerer det, er der ”brug for en saltvandsindsprøjtning i folkeskolen og ikke en historisk høj statsstøtte af privatskolerne”. Oveni det har Socialdemokratiet en direkte formuleret målsætning at halvt så mange børn skal gå i en fri grundskole end tilfældet er i dag. Det er ikke barnets tarv, Socialdemokratiet har i tankerne. Det er udelukkende fokus på, hvordan flere børn bliver kanaliseret over i folkeskolen.

Man er hos Socialdemokratiet klar til at ødelægge det, der fungerer hos friskolerne og gennem pisk indirekte tvinge forældre til at vælge friskolerne fra og folkeskolen til. Det er først og fremmest forældrene, der ved, hvad der er bedst for deres egne børn og deres specielle behov, ikke politikerne i København. Dette syntes Mette Frederiksen sikkert også selv tilbage i 2010, da hun sendte sin datter i privatskole. At man har det økonomiske overskud til at gøre dette som medlem af Folketinget, er ikke overraskende, men når Socialdemokratiet vil sænke koblingsprocenten til 71 procent, bliver friskolen så småt et mere elitært alternativ forbeholdt dem, der råd og ikke den bredere befolkning.

Hos Liberal Alliance ønsker vi at fortsætte kampen for friskolerne og tilføre endnu flere penge til friskolerne gennem endnu en forhøjelse af koblingsprocenten, denne gang fra de nuværende 76 procent til 80 procent, hvilket vi har afsat 400 millioner kroner til i vores 2030 plan. Det frie valg og barnets tarv vil i min verden altid overtrumfe den centralisering og ensretning, som Socialdemokratiet står for.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Sea War Museum er åbent igen

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce