Læserbrev

Politik. Hold fingrene fra friskolerne, Annette Lind

Søren Lodahl, LA. Pressefoto

Debat: Socaldemokratiet meldte den 4. maj, at man i partiet har ambitioner om at sænke finansieringen til friskolerne, gennem en reduktion af koblingsprocenten fra 76 procent til 71 procent. Med tanke om at friskolerne netop er meget populære i de tyndere befolkede områder og et godt alternativ til folkeskolen synes det mærkværdigt, at Socialdemokratiet vil gå denne vej. Til Kristelig Dagblad udtaler undervisningsordfører Annette Lind (S), at folkeskolen halter efter friskolerne og, som hun formulerer det, er der ”brug for en saltvandsindsprøjtning i folkeskolen og ikke en historisk høj statsstøtte af privatskolerne”. Oveni det har Socialdemokratiet en direkte formuleret målsætning at halvt så mange børn skal gå i en fri grundskole end tilfældet er i dag. Det er ikke barnets tarv, Socialdemokratiet har i tankerne. Det er udelukkende fokus på, hvordan flere børn bliver kanaliseret over i folkeskolen.

Man er hos Socialdemokratiet klar til at ødelægge det, der fungerer hos friskolerne og gennem pisk indirekte tvinge forældre til at vælge friskolerne fra og folkeskolen til. Det er først og fremmest forældrene, der ved, hvad der er bedst for deres egne børn og deres specielle behov, ikke politikerne i København. Dette syntes Mette Frederiksen sikkert også selv tilbage i 2010, da hun sendte sin datter i privatskole. At man har det økonomiske overskud til at gøre dette som medlem af Folketinget, er ikke overraskende, men når Socialdemokratiet vil sænke koblingsprocenten til 71 procent, bliver friskolen så småt et mere elitært alternativ forbeholdt dem, der råd og ikke den bredere befolkning.

Hos Liberal Alliance ønsker vi at fortsætte kampen for friskolerne og tilføre endnu flere penge til friskolerne gennem endnu en forhøjelse af koblingsprocenten, denne gang fra de nuværende 76 procent til 80 procent, hvilket vi har afsat 400 millioner kroner til i vores 2030 plan. Det frie valg og barnets tarv vil i min verden altid overtrumfe den centralisering og ensretning, som Socialdemokratiet står for.

0/0
Annonce
Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Politik. Vi har brug for en bedre seniorførtidspension

Læserbrev

Terror. Tre danske søskende dræbt i Allahs navn

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

I løbet af sommerhalvåret kan vi glæde os over et væld af festivaler og andre af de mange kulturelle arrangementer, der er på programmet i alle de tre nordvestjyske kommuner. Det betyder så også, at der er rift om publikum, og mange af arrangørerne må kæmpe en sej kamp for at få sponsorerne til at bakke om arrangementerne. Hvordan sælger du for eksempel et sponsorat til en festival med navne som Elias Boussnina, Fraads, Anya, Elba, Namunel, Elijah Okello og Rare Cigarettes på plakaten? Arrangørerne af Sub Festival 2019 i Holstebro måtte erkende, at det var svært. De er unge. De repræsenterer det nye, den lidt skæve tilgang til tingene, og som de selv bemærkede det i onsdagsudgaven af din avis, leverer de hverken rødvin eller kamsteg til sponsorerne på slagterigrunden i Holstebro, når festivalen løber af stablen på lørdag. De måtte derfor erkende, at erhvervslivets sponsorer begyndte at vende festivalen ryggen. Sponsorerne foretrækker det sikre. De vil gerne forkæles og få umiddelbar udbytte af at støtte et arrangement eller for den sags skyld en af de mange foreninger og de mange sportsklubber, der er afhængig af sponsorernes velvilje. Noget for noget - og som udgangspunkt må det være rimeligt for alle parter, at der på den måde bliver indgået en kontrakt om at få det bedst mulige ud af støtten på begge sider af bordet. Og det viser sig nu, at Jyden i Bur heldigvis kan se et potentiale i at støtte de unge og deres festival i Holstebro. Ikke for at kapre kunder. Som leverandør af staldløsninger til især svine-landbrug over hele verden, vil der ikke være mange af stamkunderne til stede på festivalen, og festivalgæsterne vil heller ikke ringe virksomhedens produktionsleder op med en ordre på mandag. Der er noget helt andet på spil, og vi kan kun lette på hatten og kippe med flaget for direktionen hos Jyden for at have indset, at det på længere sigt vil være de unge, der skal trække læsset, og at de fortjener både opbakning og anerkendelse for alt det, de sætter i værk. Ikke bare for deres egen skyld, men helt fundamentalt for at give dem lyst til at blive i området, hvor der bliver brug for deres indsats over en meget bredere front.

Læserbrev

Vester Husby. Kulturen til forskel - det gælder vel også kulturarven?

Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Læserbrev

Politik. På togtur med Søren Gade

Annonce