Læserbrev

Politik. Hvorfor vil du nedlægge regionerne, Lars Løkke Rasmussen?

Hvorfor, Lars Løkke Rasmussen? Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Debat: Hvorfor vil du nedlægge regionerne Lars Løkke Rasmussen? Stort set alle regionsmedlemmer er imod en nedlæggelse af regionerne. Det er selvfølgelig ikke så mærkeligt, idet man naturligvis ikke saver den gren over, man selv sidder på.

Men det er først og fremmest dit ansvar, Lars Løkke Rasmussen. Nu ved jeg ikke, hvor mange af Venstres folketingsmedlemmer, der er modstander af nedlæggelse af regionerne, men jeg har bemærket, at Søren Gade er imod en nedlæggelse af regionerne og måske flere af Venstres folketingsmedlemmer?

Her i Region Midtjylland og Region Syd er der kraftig modstand, og formanden for regionerne, Stefani Lohse, har også kraftigt tilkendegivet, at hun er modstander af en nedlæggelse.

Skal vi virkelig til at have embedsmænd til at styre i stedet? Det er jo først og fremmest sygehusene, det drejer sig om. Jeg siger nej tak til udpegede embedsmænd.

En sundhedsreform, som der arbejdes på i øjeblikket, kan jo være udmærket, men det må ikke være på bekostning af regionerne.

Hvordan de Konservative og Liberal Alliance stiller sig vedrørende dette emne, er jo indtil videre svært at sige noget om. Dog er jeg klar over, at Dansk Folkeparti gerne ser regionerne nedlagt, hvorimod Socialdemokratiet indtil videre vil bevare dem.

Vi nærmer os et folketingsvalg, hvordan udfaldet af dette bliver, er svært at sige, men i vest står vi bedst rustet ved at bevare regionerne.

0/0
Annonce
Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Politik. Vi har brug for en bedre seniorførtidspension

Læserbrev

Terror. Tre danske søskende dræbt i Allahs navn

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

I løbet af sommerhalvåret kan vi glæde os over et væld af festivaler og andre af de mange kulturelle arrangementer, der er på programmet i alle de tre nordvestjyske kommuner. Det betyder så også, at der er rift om publikum, og mange af arrangørerne må kæmpe en sej kamp for at få sponsorerne til at bakke om arrangementerne. Hvordan sælger du for eksempel et sponsorat til en festival med navne som Elias Boussnina, Fraads, Anya, Elba, Namunel, Elijah Okello og Rare Cigarettes på plakaten? Arrangørerne af Sub Festival 2019 i Holstebro måtte erkende, at det var svært. De er unge. De repræsenterer det nye, den lidt skæve tilgang til tingene, og som de selv bemærkede det i onsdagsudgaven af din avis, leverer de hverken rødvin eller kamsteg til sponsorerne på slagterigrunden i Holstebro, når festivalen løber af stablen på lørdag. De måtte derfor erkende, at erhvervslivets sponsorer begyndte at vende festivalen ryggen. Sponsorerne foretrækker det sikre. De vil gerne forkæles og få umiddelbar udbytte af at støtte et arrangement eller for den sags skyld en af de mange foreninger og de mange sportsklubber, der er afhængig af sponsorernes velvilje. Noget for noget - og som udgangspunkt må det være rimeligt for alle parter, at der på den måde bliver indgået en kontrakt om at få det bedst mulige ud af støtten på begge sider af bordet. Og det viser sig nu, at Jyden i Bur heldigvis kan se et potentiale i at støtte de unge og deres festival i Holstebro. Ikke for at kapre kunder. Som leverandør af staldløsninger til især svine-landbrug over hele verden, vil der ikke være mange af stamkunderne til stede på festivalen, og festivalgæsterne vil heller ikke ringe virksomhedens produktionsleder op med en ordre på mandag. Der er noget helt andet på spil, og vi kan kun lette på hatten og kippe med flaget for direktionen hos Jyden for at have indset, at det på længere sigt vil være de unge, der skal trække læsset, og at de fortjener både opbakning og anerkendelse for alt det, de sætter i værk. Ikke bare for deres egen skyld, men helt fundamentalt for at give dem lyst til at blive i området, hvor der bliver brug for deres indsats over en meget bredere front.

Læserbrev

Vester Husby. Kulturen til forskel - det gælder vel også kulturarven?

Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Læserbrev

Politik. På togtur med Søren Gade

Annonce