Annonce
Debat

Politik, jura og følelser

- De politiske modstandere godter sig, og er allerede på banen med hadefulde skriftlige læserindlæg i medierne efter domsafsigelsen. Det er trist at opleve deres hån, fryd og ondskabsfuldhed og glæde over Inger Støjbergs nedtur, som disse skribenter lægger navn til, men desværre forventeligt, skriver Ib Randrup. Genrefoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Så faldt der dom over tidligere minister Inger Støjberg. Rigsretten har talt og idømt hende tres dages ubetinget fængsel for at have overtrådt loven om ministeransvar. Dommen er mejslet i granit og vil stå til evig tid. Der er mange meninger om sagen, men det må stå klart, at hvis man har brudt loven, så må man tage sin straf. Dette er indiskutabelt. Endvidere skal dommen ses i lyset af menneskerettighedskonventionen, men det kan da undre at børnekonventionen ikke indgår i sagen. Havde det været tilfældet, havde dommen måske fået et andet resultat.

Dog må det være tilladt at diskutere, hvorvidt hendes forseelse skal koste tres dages fængsel, men dommen afspejler nok det politiske røde landskab for tiden, hvor partier med sympati for et Danmark som en ”humanistisk stormagt” Version 2 i dag udgør majoriteten i Folketinget. Dertil kommer valg af den særdeles begavede og særdeles røde højesteretspræsident Thomas Rørdam, der dygtigt har haft held til at overbevise rettens medlemmer om, at sagen er så grov, at en den måtte udløse en ubetinget fængselsstraf. Desværre afspejler dommen, at når man blander jura og politik, så får man politik, og når man blander politik og følelser, så får man følelser, der udløste den ubetingede fængselsstraf, fordi hende Inger Støjberg kan vi ikke lide, og uden smålig skelen til om en bøde eller en betinget straf havde været tilstrækkelig.

Dommen er venstrefløjens straf, over en ugleset fremtrædende politiker, men som også bekom partiet Venstre og i særdeles formanden Jacob Ellemann Jensen, der var sluppet af med en uønsket partifælle. Desværre for Inger Støjberg tilrettelagde hun selv sin deroute med sin adskillelse af de kontroversielle indvandrede ægtepar med børnekoner uden at sikre sig individuel sagsbehandling og hendes stædighed. Hun efterlader sig en tom stol i folketinget, som hendes efterfølger får svært ved at fylde ud.

Annonce

De politiske modstandere godter sig, og er allerede på banen med hadefulde skriftlige læserindlæg i medierne efter domsafsigelsen. Det er trist at opleve deres hån, fryd og ondskabsfuldhed og glæde over Inger Støjbergs nedtur, som disse skribenter lægger navn til, men desværre forventeligt.

En anden ny adskillelsessag venter i kulissen. Den 3. november 2020 besluttede Mette Frederiksens koordineringsudvalg, at adskille 1100 minkavlere fra deres erhverv og deres dyr og deres levebrød. 16 millioner mink blev slået ihjel og en regning til danske skatteydere på 19 milliarder plus det løse. Uden lovhjemmel. Det bliver spændende hvem af regeringens koordineringsudvalg, der denne gang tager skraldet, selvom pilen peger på statsminister Mette Frederiksen, der jo sad for bordenden, og vel var den der drog den fatale beslutning, selvom hun påberåber sig, at det var en kollektiv beslutning for at fralægge sig ansvaret. Når den fatale beslutning blev effektueret, skyldes det ene og alene, at hendes ministre frygtede for at få hovedet revet af, hvis de formastede sig til at åbenbare deres viden om den manglende lovhjemmel, hvilket departementschef ”Rabarber” Bertelsens vulgære mails er et fint eksempel på!

Annonce
Erhverv For abonnenter

Maskinfabrik har gode tider: Leverede bedste regnskab nogensinde

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Lemvig

Corona satte ny rekord i Lemvig

Erhverv For abonnenter

Den største enkeltinvestering i 60 år: Nu kan vi arbejde langt hurtigere

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Leder For abonnenter

Der er noget helt galt i Lemvig, hvis man holder kæft og lader voldsforbrydere gå fri

Debat

Klumme: Energihævneren - en ny superhelt

Lemvig

Der var masser af vidner til grov voldssag, men ingen ville sige noget: Politiet kommer med kraftig opfordring

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Navne For abonnenter

Katja fra Struer: - Vores forhold blev cementeret, da vi sejlede til Sydgrønland i en lille båd i stiv kuling

Holstebro For abonnenter

Gødstrup har 409 enestuer - men kun de 330 forventes brugt: Få historien om de tomme stuer og mosen, der var en and

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce