Læserbrev

Politik. Rød udlændingepolitik koster velfærd

Kristian Pihl Lorentzen, Venstre. Pressefoto

Debat: Udlændingepolitikken er vigtig for, hvordan Danmark kommer til at udvikle sig i fremtiden. Derfor er det uhyre vigtigt, at vi hver især gør os klart, i hvilken retning vi ønsker, at Danmark skal bevæge sig. I Venstre er vi klare i vores udmelding: Så længe vi har nøglerne til Statsministeriet, fører vi en fast og fair udlændingepolitik, som giver et lavt antal asylansøgere og en bedre integration. Samt mere vægt på hjælp i flygtningenes nærområder.

Dette vil ændre sig mærkbart, hvis Socialdemokratiet og resten af venstrefløjen skulle komme til magten. De vil nemlig lempe udlændingepolitikken, herunder med meget højere sociale ydelser til udlændinge.

En sådan lempelse vil uvægerligt betyde, asyltilstrømningen til Danmark vil blive stærkt øget. Det vil komme til at koste velfærd. Penge kan kun bruges én gang.

Det mener vi i Venstre, er den helt forkerte vej at gå. Med lettere adgang til Danmark og højere ydelser til arbejdsløse udlændinge bliver det mere attraktivt for asylansøgerne at tage til Danmark. Lad os sige at Danmark eksempelvis kommer til at modtage 1000 ekstra asylansøgere om året frem mod 2025, det betyde et velfærdstab på 500 millioner kroner, som svarer til 840 færre sygeplejersker. Det er en rigtig ærgerlig udvikling. Især når vi har en udfordring med netop manglende sygeplejersker.

Det bliver således rigtig dyrt, og kan få alvorlige konsekvenser for dansk økonomi og velfærd, hvis de røde partier får magt til at lempe udlændingepolitikken efter valget. Havde Venstre ikke strammet op, da vi overtog magten i 2015, ville vi have modtaget 53.300 flere asylansøgere i perioden 2015-2018.

Konklusion: Det er bluff og bragesnak, når Mette F. påstår, at S agter at føre en stram udlændingepolitik. Alle de øvrige røde partier vil nemlig slække. Og S selv vil øge de sociale ydelser. Lad os holde fast i den faste og fair udlændingepolitik, der føres med Venstre ved roret. Og lad os afvise røde eksperimenter, der kan koste danskerne dyrt i velfærd.

0/0
Annonce
Læserbrev

Konservative. Tak for jeres støtte - og god sommer

Læserbrev

Sundhed. Selvfølgelig skal AUH fortsat tilbyde hjemmedialyse

Leder For abonnenter

Kan man drukne i kulturelle tilbud?

Læserbrev

Skoler. S-forslag om frie skoler er et skridt på vejen – men i den forkerte retning

Læserbrev

Indvandring. Hellere tillid end vrede og angst

Leder For abonnenter

Kan man stemme forkert?

Læserbrev

Kristne grundværdier. Er korset på vej ud af Dannebrog?

Læserbrev

Vester Husby. Kunstig natur eller bare natur?

Annonce