Annonce
Holstebro

Politik: Tvis trinbræt får et ekstra skud

Der har ikke været togstop i Tvis i 40 år - men der har længe været drømme om et nyt trinbræt. Nu vil kommunen afsætte 100.000 kroner til en ny forundersøgelse. Arkivfoto: Morten Stricker
Tidligere har det vist sig at koste op mod 20 millioner kroner. Men nu vil kommunen igen have analyseret muligheden for et togstop i Tvis.
Annonce

Tvis: Det er over 41 år siden, at togene senest er stoppet i Tvis for at medtage passagerer. Men måske kan det komme til at ske igen. I hvert fald har byrådet afsat 100.000 kroner på budgettet for 2021, som kan bruges til en forundersøgelse.

- Vi vil godt have lidt mere overblik over, om det er realistisk at få etableret et trinbræt i Tvis, og det kan vi få afklaret med en forundersøgelse, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg.


Vi har tidligere afsat 2,5 millioner kroner i Holstebro Kommune til et trinbræt, og det må være det maksimale, som kommunen skal betale. Og så må staten betale resten.

Klaus Flæng (S), formand for teknisk udvalg.


I 2017 lavede Banedanmark en vurdering af, hvad det ville koste - og her var konklusionen, at prisen ville løbe op i mellem 15 og 25 millioner kroner for især nye perroner og andre ændringer.

- Vi skeler til Sparkær vest for Viborg, hvor man kan få et trinbræt til under otte millioner kroner. Derfor vil vi godt have undersøgt, om det har sin gang på jord i Tvis, siger Klaus Flæng.

I Sparkær er prisen vurderet til mellem 7,3 og 10 millioner kroner, og her har Viborg Kommune afsat 7,3 millioner kroner til formålet.

- Vi har tidligere afsat 2,5 millioner kroner i Holstebro Kommune til et trinbræt, og det må være det maksimale, som kommunen skal betale. Og så må staten betale resten, siger Klaus Flæng.

Annonce

Rift om pengene

Han understreger, at der ikke kommer en blancocheck, hvor kommunen betaler, uanset prisen.

- Vi har mange andre steder, hvor der er behov for at bruge penge, siger han.

Banedanmark har også betvivlet behovet for et trinbræt i Tvis, og vurderet, at et begrænset antal borgere vil bruge toget.

- Men Tvis er et område i stor vækst, og samtidig er det en by med mange virksomheder og arbejdspladser, siger Klaus flæng.

Der er mange virksomheder og arbejdspladser i Tvis, hvor der også er gang i byggeriet. Men tidligere har Banedanmark anslået prisen på nye perroner til omkring 20 millioner kroner. Arkivfoto: Morten Stricker.

Til næste år kommer der ændringer i køreplanen i forbindelse med, at Gødstrup Sygehus åbner og får eget stoppested. Og herunder vil der komme halvtimesdrift i dagtimerne på trækningen mellem Struer, Holstebro og Herning.

Der er dog ingen chance for, at et trinbræt i Tvis kan nå at være klar til den tid.

- Hvis det skal lykkes, skal vi formentlig have det med i en trafikaftale på Christiansborg, så det vil nok tage et par år, siger Klaus Flæng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce