Annonce
Læserbrev

Politik. Vi sikrer en tryg hverdag for alle børn

Debat: Stort set alle børn i Danmark tilbringer hver dag mange timer i vuggestue og børnehave.

Derfor skal vi sikre gode dagtilbud over hele landet, hvor vores børn trives og udvikler sig med støtte fra dygtige og nærværende pædagogiske medarbejdere. Det arbejde styrker vi nu.

Sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet har regeringen aftalt at udmønte de 500 millioner kroner i 2020, der med finansloven blev afsat til bedre normeringer. Med andre ord, kan pædagoger og andre ansatte i landets vuggestuer og børnehaver se frem til flere kolleger allerede fra marts måned i år.

Pengene fordeles efter hvor mange børn mellem nul til fem år, der bor i hver kommune. For Holstebro Kommune betyder det, at områdets daginstitutioner modtager i alt 5,5 millioner kroner. På landsplan muliggør midlerne ansættelsen af mindst 1050 fuldtidsansætte pædagoger.

I Socialdemokratiet mener vi, at alle børn skal have de bedste muligheder for at udleve deres potentiale uanset, om de kommer fra et ufaglært eller akademikerhjem, og uanset om deres postnummer er 2900 eller 7500. Derfor arbejder vi målrettet med at løfte kvaliteten i vores dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser på tværs af landet.

I 2020 sender vi i alt 24,4 millioner kroner til Holstebro, Lemvig, Skive, Struer, Herning og Ringkjøbing-Skjern til ekstra pædagogisk personale, som skal sikre mindre travlhed og mere omsorg. Det er en del af et løft, som i 2025 skal udmønte sig i fuldt indfasede minimumsnormeringer. Her det planen, at der på landsplan skal afsættes 1,6 milliarder til området.

Et godt liv starter med et godt børneliv, og derfor styrker vi nu landets daginstitutioner. Det fortjener vores børn og vores pædagoger.

Annette Lind. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig står sammen om at holde afstand

Lemvig

Topper listen over grønne kommuner

Lemvig

Præst laver national påskeside

Læserbrev

Corona. Derfor sender vi hjælp til verdens fattigste

Debat: Afrika og nærområderne står over for en humanitær og økonomisk katastrofe, som for hver dag vokser sig større. Det kommer til at gå hårdest ud over flygtningelejre, tæt befolkede områder og de fattigste og mest udsatte befolkningsgrupper. Især Afrika har en endnu mere uoverskuelig fremtid foran sig nu, hvor coronavirus tager til på kontinentet. FN’s Økonomiske Kommission for Afrika (UNECA) vurderer, at væksten bare på det afrikanske kontinent næsten bliver halveret i 2020 fra 3,6 procent til 1,8 procent som følge af coronavirus. Og det var inden krisen rigtig tog fart. Et så stort økonomiske kollaps vil sammen med svage sundhedssystemer formentlig koste flere tusinder mennesker livet, skabe massiv arbejdsløshed og risikere at presse unge mennesker til at forlade deres hjemegne i jagten på en fremtid – og måske i sidste ende søge mod Europa. Det er derfor, at vi nu skal udvise rettidig omhu og international solidaritet. Vi har som nation og samfund en forpligtelse til at hjælpe dem, der kalder på vores hjælp. Det gør de nu. Derfor har vi – et bredt flertal i Folketinget – besluttet at bevillige samlet 650 millioner kroner til blandt andet en her-og-nu-indsats for at bekæmpe smittespredningen og afbøde de økonomiske konsekvenser på længere sigt. For i mange udviklingslande kan fattigdom være lig med død. Hjælpepakken går for eksempel til danske NGO’ers arbejde med at bekæmpe coronavirus, de afrikanske landes egne indsatser, beskyttelsesudstyr til lokale sundhedsmedarbejdere, bedre adgang til rent vand, sanitet og hygiejne, og til de store FN-organisationer, som også har ekspertisen og erfaringen til at håndtere de humanitære og økonomiske kriser, som vi ser ind i. Pengene til hjælpepakken findes i den allerede eksisterende udviklingsbistand, hvoraf 350 millioner kroner kommer fra den standby-pulje, partierne er enige om at afsætte til bekæmpelse af coronavirus. Puljen er er finansieret ved at sætte andre udviklingsprojekter midlertidigt på pause. De resterende midler til hjælpepakken findes i de humanitære reserver allerede afsat på Finansloven for 2020. Vi har som land en entydig interesse i at hjælpe flygtninge og de fattigste og sikre, at der også i fremtiden er jobmuligheder i Afrika til den stadig voksende afrikanske befolkning.

Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Annonce