Annonce
Læserbrev

Politik. Vi skal ikke acceptere, at regeringer bryder loven

Debat: Sagen om Inger Støjberg handler om, at loven blev brudt af regeringen. Spørgsmålet er, hvem der er ansvarlig. På særligt facebook og andre steder spinner og fordrejer Støjberg igen og igen sandheden. Hun fortæller konkrete eksempler på ægtepar, hvor jeg tror alle kan se, at der er sket noget forkert. Men Støjbergs ministerium adskilte ALLE par og lavede ikke en sagsbehandling af hver enkelt par. Det er ulovligt. I 2016 måtte man gerne gifte sig som 15, 16, 17-årig. Mange etniske danskere er gennem tiderne blevet gift sådan. Man kunne godt adskille ægtepar, hvis man mente, der var foregået noget forkert – alt lige fra tvang til ren menneskehandel. I en retsstat har man dog ret til at få sin sag prøvet og behandlet. Det valgte Støjbergs ministerium ikke. De adskilte alle – også reelle par, hvor der ikke var sket noget ulovligt. På den måde blev alle skåret over en kam. Det er åbenlyst ulovligt, hvilket også Ombudsmanden har konkluderet.

Det er lykkedes Støjberg at fortælle historier på sociale medier om eksempelvis en 50-årig, der er gift med en 16-årig. Men parret findes ikke. Faktisk var det formentlig en fejl, da parret var far og datter og slet ikke gift, men i familie. På samme måde fortæller hun eksempler på sager, hvor parret selvfølgelig skulle adskilles, og også kunne blive det efter en konkret sagsbehandling. Hun fortæller bare ikke, om de unge teenagepar, som blev adskilt mod deres vilje, og uden der var forkerte eller kriminelle forhold.

Undersøgelseskommissionen skal undersøge, om nogen kan stilles til ansvar for dette lovbrud. Det handler ikke om, hvorvidt nogle par skulle adskilles. For det skulle nogle par, og det kunne man allerede. Nej, det handler om, at ALLE par blev adskilt uden sagsbehandling. Dette er imod hele den danske retsstat og demokrati. Og det skal vi ikke acceptere.

Andreas Steenberg. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce