Annonce
Struer

Politiker-besøg på Langhøjskolen ændrer ikke sagen

Lokale politikere var mandag på besøg på Langhøjskolen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Medlemmerne af børne- og uddannelsesudvalget var mandag budt indenfor på Langhøjskolen, hvor de fik at se, hvad det betyder, når tre faglokaler flyttes ind på selve skolen
Annonce

Asp: Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg besøgte mandag Langhøjskolen i Asp. En skole, der den seneste tid har været lidt debat om i forbindelse med, at dens faglokaler skal flyttes fra sognegården, som er solgt fra, og ind på selve skolen.

Den grundlæggende anke fra skolebestyrelsen bag Langhøjskolen er, at faglokalerne kommer til at optage store klasselokaler, som i dag er i brug. Det betyder, at eleverne skal over i mindre lokaler, som ifølge skolebestyrelsen ikke passer til det antal elever, der skal være i dem.

At faglokalerne kommer ind på selve skolen, er altså ikke problemet, men:

- Der sker jo nogle ting på skolen, når de bliver flyttet herover, og dem, mener vi ikke, der bliver taget hensyn til, har formand for skolebestyrelsen på Langhøjskolen, Trine Stegsted Mosegaard, tidligere forklaret.

- Vi er en 50 år gammel skole, som er blevet bygget til to klasser på hvert alderstrin - altså mindre klasser. Det er ikke virkeligheden nu. Virkeligheden er, at vi får ét spor på hvert klassetrin med store klasser, der hedder 24-28 elever, har hun ligeså fortalt.

Jeg synes, de har fundet nogle gode løsninger på det her og nu, som vi kan stå inde for, og som er forsvarlige.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget, Struer Kommune

Annonce

Gode løsninger

Skolebestyrelsen i Asp har ad flere omgange inviteret de lokale politikere ud på skolen for at se, hvad sagen egentlig drejer sig om.

Det fik de så mandag mulighed for, da et mere generelt besøg var blevet fremrykket.

Politikerne fik en rundvisning på skolen og blev fortalt om den måde, de nu gør tingene der, og hvordan de har formået at gå fra at være en skole med overbygning til en uden.

Der blev også lejlighed til at se de omtalte klasselokaler, hvilket dog ifølge formand for børne- og uddannelsesudvalget, Peter Vestergaard (R), ikke giver anledning til at ændre på den beslutning, som nu engang er truffet.

- Jeg synes, de har fundet nogle gode løsninger på det her og nu, som vi kan stå inde for, og som er forsvarlige, siger han.

Planen om at flytte faglokalerne i foråret står altså ved magt, hvorefter der i 2022 er afsat 500.000 kroner til en kortlægning af behovet for renovering og opgradering af skolerne uden for Struer by.

Formand for skolebestyrelsen på Langhøjskolen, Trine Stegsted Mosegaard, i et af klasselokalerne på Langhøjskolen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce