Holstebro

Politiker raser: Vi havde ellers en aftale - men nu kører vi igen kulsort

Kommunen skal have 97 nye biler til hjemmeplejen. Men det er sket helt uden en politisk drøftelse af eventuelle elbiler. Og det er Karsten Filsø temmelig sur over, for en sådan drøftelse blev aftalt for fire år siden. Men åbenbart glemt af forvaltningen. Arkivfoto

Byrådsmedlem er vred over, at knap 100 benzinbiler til hjemmeplejen er sendt i udbud helt uden at overveje elbiler. - Det aftalte vi ellers for fire år siden, siger Karsten Filsø (SF).

HOLSTEBRO: Byrådsmedlem Karsten Filsø (SF) er normalt en rolig mand, men en sag om leasing af 97 benzindrevne biler til hjemmeplejen frustrerer ham.

- Jeg er rent ud sagt pissesur. Vi aftalte for fire års siden, at vi skulle have en drøftelse af eventuelle elbiler, inden næste udbud af biler til hjemmeplejen. Men nu har vi blot fået en orientering om, at de allerede er sendt i udbud, siger Karsten Filsø, med henvisning til at Holstebro er såkaldt klimakommune, og generelt gerne vil have et grønt image.

Han brummede, da der sidste gang blev lavet et udbud af benzinbiler.

- Så er det meget utilfredsstillende, at man laver et nyt udbud uden en politisk drøftelse. Der skal være sammenhæng i tingene, så når vi gerne vil være en grøn kommune, så kan det ikke nytte, at vi er hel kulsort indenfor transport - det værste område af alle, siger Karsten Filsø.

I snart fem år har bybusserne i Holstebro kørt på biogas, og snart skal to skraldebiler i Holstebro by også køre på gas.

- Vi sætter vindmøller op, og vi energirenoverer bygninger. Derfor ville det være naturligt at drøfte, om hjemmeplejen skulle have måske ti eller 20 elbiler.

- En elbil er nok ikke hensigtsmæssig, når hjemmeplejen skal til Thorsminde. Men halvdelen af kommunens befolkning bor i Holstebro, siger han og henviser til, at for eksempel i Aarhus er man langt med elbiler i hjemmeplejen.

En huskekage

Karsten Filsø har nu fået sagen på dagsordenen på næste møde i økonomiudvalget.

- Det er med et mål om at få taget en beslutning, så vi ikke risikerer, at det bliver glemt igen om fire år, når hjemmeplejens biler skal i udbud næste gang, siger han.

Det igangværende udbud gælder fra 1. juli og er leasing af 97 biler til sundhedsområdet.

Karsten Filsø er klar over, at elbiler nok vil være dyrere end benzindrevne biler.

- Derfor er det også vigtig, at vi får en drøftelse i god tid, så vi kan få det ind i budgettet, siger Karsten Filsø.

- Jeg er meget træt af det forløb, som der har været i denne sag, tilføjer han.

0/0
Annonce
Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Annonce