forside

Politikere gør klar til forhandlinger om sundhedsreform

Socialminister Mai Mercado (K) vil sikre, at et nyt sundhedsudspil ikke kommer til at betyde færre tilbud til handicappede i fremtiden. (Arkivfoto)

Socialministeren vil sikre tilbud til handicappede. Dansk Folkeparti vil have bedre hjælp i psykiatrien.

Regeringen indleder onsdag svære forhandlinger om en reform af sundhedsvæsenet.

Men før forhandlingerne er gået i gang, har socialminister Mai Mercado (K) valgt at imødekomme kritikken fra Danske Handicaporganisationer og Socialpædagogernes Landsforbund om regeringens udspil.

Det skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Ministeren trækker ifølge avisen 64 sociale handicapinstitutioner ud af kabalen, for at sikre fremtidige tilbud til personer med særlige handicap og behov.

- Jeg vil sikre mig, at der ikke sker en afspecialisering, og at vi ikke får færre og ringere tilbud til de handicappede i fremtiden, siger socialministeren til Jyllands-Posten.

Kritikken er blandt andet rettet mod at gøre de 64 institutioner kommunale. Mai Mercado vil ikke afvise, at det kommer til at ske, men ifølge ministeren kan en model være, at ingen af institutionerne må lukke uden nationale godkendelser.

- Vi så jo ved kommunalreformen i 2007, at en del tilbud lukkede, fordi kommunerne tog deres borgere hjem.

- Det må ikke ske igen, og der er behov for en større national koordinering, så vi på tværs af landet har de nødvendige tilbud til denne meget sårbare gruppe af handicappede, siger hun til Jyllands-Posten.

Også hos Dansk Folkeparti har man gjort klar til onsdagens forhandlinger. Her møder partiet op med en række forslag for blandt andre psykisk syge, skriver Berlingske tirsdag.

Står det til regeringens støtteparti skal de psykisk syge have bedre hjælp. Og så skal der blandt andet ansættes flere i psykiatrien.

Derudover ser partiet også gerne, at der gøres mere for at skaffe flere praktiserende læger.

- Der er nogle områder i reformen, vi skal have kigget nærmere på. Blandt andet synes vi ikke, at psykiatriområdet er nævnt tilstrækkeligt i udspillet.

- Det skal der mere fokus på, siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) til Berlingske.

0/0
Annonce
112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Lemvig For abonnenter

Politikere afkrævet svar: Hvornår renses høfde 42 op?

Lemvig

Færre deltagere løb stafet rundt om søen

Lemvig For abonnenter

Godt med motion i den friske luft

Læserbrev

Klima. Der skal en holdningsændring til

Debat: "Mine børn og børnebørn fortjener en bæredygtig fremtid" Og hvordan får de så det? Ét er sikkert, vi har alle et ansvar, og ikke mindst kræver det en holdningsændring til, hvordan vi behandler miljøet. Når man når en moden alder, og er blevet far til nu voksne børn og også blevet morfar, så har man jo set hvordan verden forandrer sig, og med hensyn til miljøet, desvære ikke til det bedre. Tingene har helt sikkert ændret sig, i min barndom fik man, for eksempel mælk i flasker, som kunne genbruges, og det var ikke noget særsyn at få vare i trækasser. Historien om den døde hval med 40 kilo plastik i maven, og de mange tons affald der bliver samlet i naturen, er jo stof til eftertanke, og hverken verdenshavene eller naturen er jo en kæmpe skraldespand. Når man er morgenmeneske, er det jo ikke noget særsyn at se kommunens folk i gang med at fjerne cigaretskodder, pizzabakker, Mcdonalds-emballage, og det desvære ikke skraldespandene, der bare skal tømmes. Plastik er helt klar en af de helt store syndere, og her er man jo også igang med det store seje træk med genbrug. Tror dog på at, vi i fremtiden skal sortere og genbruge endnu mere, både privat og hos virksomhederne. Et er sikkert, der skal tænkes tanker vedrørende vores fremtidige måde at behandle vores verden på, og hvilken verden vi vil efterlade til vores børn og børnebørn.

Lemvig

Helmig meldte afbud til Haze - nu er afløser klar

112

Knallert-razzia på Limfjordsskolen: - Jeg går fuldstændig amok, hvis I piller ved dem

Annonce