Annonce
Lemvig

Politikere om tilladelse til stor svinefarm: Alt er fulgt snorlige

Udvalgsformand Steffen Damsgaard (V): Vi kan ikke handle anderledes, end vi har gjort i denne sag. Arkivfoto: Jens Astrup
Annonce

Gudumlund: Politikerne i Lemvig Kommunes teknik- og miljøudvalg er blevet orienteret om tilladelsen til at bygge en stor svinefarm på Klosterhedevej 43 i Gudumlund.

Tilladelsen er givet af kommunens administration.

- Vi har fået en orientering med baggrund i de borgerindsigelser og høringssvar, der har været. Man har fra naboernes side har svært ved at se, at man kan gå fra landbrug med mindre produktion til så stor en produktionsudvidelse. Men gældende regelsæt er fulgt indenfor dette område, og det er beskrevet meget præcist, hvad der skal gøres, siger udvalgsformand Steffen Damsgaard (V) og fortsætter:

"Sagen er fulgt snorlige i forhold til gældende lov og retningslinjer. Der er heller ikke givet nogle dispensationer eller noget, så derfor bliver tilladelsen givet".

Beboere i Gudumlund har ønsket, at lokalpolitikerne skulle bremse byggeriet, men det er ifølge Steffen Damsgaard ikke muligt.

- Det vil ikke være ordentligt, hvis vi som udvalg gav afslag, når loven er så klar på området. Hvis man ønsker, det ikke skal være muligt, så er det politikerne på Christiansborg, der skal ændre reglerne. Borgerne har henvendt sig til os og bedt os træde ind i sagen, men vi har ganske enkelt ikke muligheden for det. Vi kan ikke gøre det anderledes, siger Steffen Damsgaard.

Lemvig Kommune har tidligere givet afslag til den pågældende svineproducent, som ønskede at opføre et lignende byggeri som et barmarksprojekt - altså uden tilknytning til en eksisterende gård.

Arne Noe (SF) fra teknik- og miljøudvalget har svært ved at se forskellen på de to projekter.

- Vi har tidligere givet afslag på et barmarksprojekt næsten ved siden af, som var søgt af samme landmand. Når man så køber et fritidslandbrug, som man vil rive ned, fordi han ikke vil bo der, og bygger nyt staldanlæg, så har jeg svært ved at se forskellen på dette og et barmarksprojekt, siger Arne Noe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Lemvig

Brand i udhus i Thyborøn

Annonce