Annonce
Struer

Politikere ser positivt på nye, store planer fra BusinessPark Struer

BusinessPark Struer går med store planer for fremtiden. Arkivfoto: Morten Stricker

Det var lidt af en plan, økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget tirsdag fik præsenteret af den lokale iværksætterpark, men også en stor mundfuld rent økonomisk, lød det efterfølgende.

Struer: Politikerne i Struer Kommunes økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalg blev tirsdag på deres møde præsenteret for en ny strategi for BusinessPark Struer.

Siden etableringen som en erhvervsdrivende fond i 2010 har Struer Kommune ydet tilskud til den lokale businesspark med det formål at understøtte iværksætteriet i Struer Kommune igennem et miljø, der tilbyder de bedste ramme- og vækstbetingelser for iværksættere og mindre virksomheder.

Sådan står der beskrevet i indstillingen til politikerne, hvor det ligeledes er forklaret, at iværksættermiljøer spiller en væsentlig rolle i udviklingen af nye virksomheder med et højt vidensniveau, og at de har en positiv effekt på iværksætternes etablering, overlevelse, udvikling og vækst.

Fokus i den nye strategi er - som det også er tilfældet med Struer Kommunes Erhvervsstrategi 2021 - på iværksætteri og produktion af lokale arbejdspladser. For at kunne realisere businessparkens ambitioner i den nye strategi kræver det en forbedring af de fysiske rammer samt muligheden for at kunne tilbyde mere målrettede erhvervsfremmeaktiviteter.

De har gjort et rigtigt godt stykke arbejde, og beslutningen blev, at det tages med til vores budgetdrøftelser for næste år.

Mads Jakobsen (V), medlem af økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget i Struer Kommune

Det koster strategien

Det er med andre ord ikke gratis at sætte den nye strategi for den lokale businesspark i søen.

Ud over det årlige driftstilskud, hvor der i kommunens budget for 2019-2022 er afsat knap halvanden million kroner om året til BusinessPark Struer, er ønskerne følgende:

Ombygning og opbygning af et nyt, fremtidssikret og konkurrencedygtigt iværksættermiljø, som det vil koste tre millioner kroner at etablere, og hvor businessparken foreslår finansiering via et rente- og afdragsfrit lån fra Struer Kommune.

Et samspilsmiljø til iværksættere, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, hvortil der skal købes for 1,2 millioner kroner inventar.

Ansættelse af en medarbejder, der skal være med til at tiltrække og opbygge fokus på e-handel, e-virksomhed og samarbejde mellem detailhandlen i byen. Dette vil ifølge strategien koste en halv million kroner om året.

Det fjerde og sidste ønske lyder på en opdatering af møde- og konferencefaciliteter til 400.000 kroner, som også foreslås finansieret med et lån fra Struer Kommune.

Ikke før næste år

Skulle strategiplanen godkendes, ville det i alt være lig med en tillægsbevilling til BusinessPark Struer på 5,1 millioner kroner i 2019 og herefter en halv million i de efterfølgende to år.

- De har gjort et rigtigt godt stykke arbejde, og beslutningen blev, at det tages med til vores budgetdrøftelser for næste år, siger Mads Jakobsen, der er medlem af økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget for Venstre.

Den del, der omhandler at ansætte en medarbejder til at arbejde med e-handel, er udvalget dog med på at sætte i gang med det samme.

- Det er noget, vi tror på, der vil være behov for. Det har man identificeret i de analyser, der er lavet, og det tror vi på, siger Mads Jakobsen:

- Vi er sådan set meget enig i de analyser og strategier, der blev lagt frem. Det er bare en rigtig stor mundfuld at bevilge fem millioner på en gang, så vi er nødt til at have noget mere snak om, hvordan vi gør det.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

Annonce