Annonce
Holstebro

Politikere slås om asfalt og veje

Borgere i Mejdal har før peget på behovet for at få udvidet den smalle Halgårdvej, hvor mange kører ud i rabatten, når to biler skal passere hinanden. Nu er sagen havnet som et slagsmål i byrådet. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Teknisk udvalg kan ikke blive enige, om asfaltpulje må bruges til at udvide den smalle Halgårdvej, som fører fra Mejdal forbi Halgård Skole. Nu skal hele byrådet afgøre striden.
Annonce

MEJDAL/HALGÅRD: Et slagsmål i teknisk udvalg om brugen af penge til vedligeholdelse af veje, havner nu i byrådet.

Det er de to Venstre-medlemmer af udvalget, som har foreslået at bruge penge på at udvide Halgårdvej, som kun er 4,5 meter bred, og hvor mange kører ud i rabatten, hvis to biler skal passere hinanden. Og det giver knækkede kanter og ekstra udgift til vedligeholdelse.

- Derfor mener vi, at det er en god idé at udvide Halgårvej, siger Anders G. Jacobsen (V), der er næstformand i teknisk udvalg og den ene forslagstiller.

Forslagsstillerne vil hente pengene fra en pulje på fem millioner kroner til vejvedligeholdelse - og herunder nye slidlag. Det er asfaltarbejde, som er fremrykket på grund af covid-19 for at sætte mere arbejde i gang - og som sker for lånte penge.

Formanden for teknisk udvalg, Klaus Flæng (S), mener dog ikke, at pengene kan bruges til vejudvidelse.

- Forslagsstillerne har ikke finansieringen på plads af vejudvidelsen, og man kan ikke bruge penge, som er afsat til almindelige asfaltarbejder, siger Klaus Flæng.

Men i teknisk udvalg endte det i en tre mod tre afstemning. Anders G. Jacobsen og Kenneth Tønning (V) stemte for udvidelsen sammen med Per Albertsen (S), der bor i området. Imod stemte de tre socialdemokrater, Klaus Flæng, Bodil Pedersen og Søren Frøstrup-Agger, mens konservative Pernille Bloch holdt sig neutral.

Til gengæld har de to Venstre-medlemmer nu krævet sagen i byrådet, som skal behandle den på næste møde 16. juni.

- Vi har før brugt penge til vedligeholdelse til sådanne vejudvidelser, så det er der ikke nyt i. En udvidelse betyder nemlig færre udgifter til fremtidig vedligeholdelse, siger Anders G. Jacobsen, som ser frem til at få sagen i byrådet.

- Jeg forventer, at der vil være flertal for vejudvidelsen, siger Anders G. Jacobsen.

De Radikale sidder ikke i teknisk udvalg, men har været med til at foreslå udvidelsen af Halgårdvej, oplyser Rasmus Beltofte (R).

Selve vejudvidelsen på en strækning på 1,3 kilometer er anslået til at koste cirka 600.000 kroner, og med et nyt slidlag oveni vil det i alt koste godt én million kroner.

Halgårvej er forbindelsesvej mellem Halgård og Mejdal - og forældre kører denne vej, hvis de transporterer deres børn i Halgård Skole i bil - og modsatte vej med børn i daginstitution i Mejdal.

Annonce

Udsætter udbud

Til gengæld risikerer striden at udsætte udbuddet af asfaltarbejder på andre veje for fem millioner kroner til efter 16. juni, når forvaltningen ved, hvor mange penge der er til nye slidlag.

- Det synes, jeg er ærgerligt. Andre kommuner er også på vej med udbud, og vi risikerer, at priserne stiger i stedet for at få det sat i gang, siger Klaus Flæng.

Anders G. Jacobsen ser det dog ikke som et problem, hvis arbejdet først bliver udbudt efter 16. juni.

- Der er masser af tid til at få asfaltarbejdet udført i løbet af efteråret. Og måske er det i mellemtiden blevet billigere, siger han.

Annonce
Annonce
Lemvig

Fællessang i Lemvig: Synger solen ned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Elfejl gav brand i maskiner

Annonce