Annonce
Lemvig

Politikere: Vi skal arbejde videre med 10. klasse på gymnasiet

Skal 10. klasserne flyttes fra Christinelystskolen til Lemvig Gymnasium? Den ide vil politikerne nu arbejde videre med. Arkivfoto: Morten Stricker
10. klasse må gerne være en start på ungdomsuddannelse. Derfor bliver der set nærmere på om årgangen skal flyttes fra folkeskole

Lemvig: Arbejdet med at placere Lemvig Kommunes 10. klasser på Lemvig Gymnasium kan så småt begynde at tage fart.

Det var meldingen fra familie- og kulturudvalgets møde. Her blev et notat fra gymnasiet, hvor man har beskrevet, hvordan 10. klasserne kan integreres som en del af gymnasiet, diskuteret.

- Der er fuld politisk opbakning fra udvalget til at arbejde videre med processen. Der er lagt op til flere muligheder i notatet, og vi synes, der er kommet mange gode elementer i det, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

Socialdemokraterne er blandt dem, der bakker op om ideen om at fortsætte med at se nærmere på at flytte 10. klasserne til gymnasiet. Partiet har tidligere stillet forslaget om at flytte 10. klasserne til gymnasiet.

- Jeg er glad for, at der er opbakning til forslaget hele vejen rundt om bordet. Og jeg kan se en fordel i, at når man har afsluttet folkeskolen efter 9. klasse skal man i gang med en ny måde at gå i skole på. Nogle tager en ungdomsuddannelse, mens andre vælger 10. klasse, og her kan det være godt at starte op i helt nye rammer for alle elever. Samtidig kan de også blive en del af et blomstrende ungdomsmiljø, der allerede er på gymnasiet, siger Karsten Kragelund, der er næstformand i familie- og kulturudvalget.

I notatet har Lemvig Gymnasium redegjort for, hvordan de forestiller sig, at kommunens 10. klasser kan placeres på gymnasiet. Visionen er, at 10. klasse i lige så høj grad skal være en start på en ungdomsuddannelse som en afslutning på folkeskolen. Gymnasiet lægger i notatet blandt andet op til, at der kan være mulighed for at oprette mindst to linjer for 10. klasserne, nemlig en EUD10-linje, der skal fungere som en målrettet bro mod erhvervsuddannelserne, samt en GYM10-linje, der er målrettet mod de gymnasiale uddannelser.

Lemvig Gymnasium og Lemvig Kommune har tidligere på året haft et møde omkring en placering af 10. klasserne på gymnasiet. Baggrunden er, at 10. klasserne i folkeskolen bliver mindre og samtidig har gymnasiet udfordringer med at have elever nok til EUD-uddannelsen. Derfor er det ideen, at lade gymnasiet blive en form for brohoved mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne.

Annonce

Skal have dialog

Henrik Thygesen slår dog fast, at flytningen ikke bliver lavet med et snuptag.

- Vi skal have en dialog med de involverede parter. I forvejen har vi en velfungerende 10. klasse på Christinelystskolen, og samtidig har 10. klassen også et samarbejde med Produktionsskolen, så der er flere lag i spil, før vi kan gå videre med ideen, siger udvalgsformanden.

- Kulturen for 10. klassen på Christinelystskolen har været prisværdig, så det kan blive en udfordring for skolen at skulle sige farvel til den. Men måske kan det også blive en fordel for eleverne, at de også fysisk skal væk fra folkeskolen, hvis 10. klassen rykker ind på gymnasiet, så på den lange bane kan der komme et godt tilbud på gymnasiet. Men alle parter skal inddrages i processen, siger Karsten Kragelund.

Der er bred enighed om, at 10. klasse skal være et attraktivt tilbud for eleverne.

- Selv om der ikke er så mange elever i 10. klasse, så skal det stadig være et godt tilbud til eleverne, og vi ser gerne, at det bliver en start på en ungdomsuddannelse i stedet for en afslutning på folkeskolen, siger Henrik Thygesen, der ikke vil sætte dato på, hvornår 10. klasserne kan flyttes til gymnasiet.

- Et godt bud vil være ved begyndelsen af skoleåret 2020. Men der er flere ting, der skal være styr på, inden det kan falde på plads. Blandt andet skal vi være sikre på, at der også er plads til 10. klasserne på gymnasiet, siger udvalgsformanden.

Jens Pedersen, der er skoleleder på Christinelystskolen, har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til tankerne om at flytte 10. klassen fra Christinelystskolen til Lemvig Gymnasium.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce