Annonce
Holstebro

Populært feriested: Landets største trafikstigning på Holstebro-motorvejen

Sidste lørdag var Holstebro-motorvejen den mest populære feriestrækning i landet - altså målt på den måde, at trafikken til sommerlandet er steget mest sammenlignet med sidste år. Foto: Morten Stricker
Der er markant flere, som kører på tværs af landet for at holde ferie ved Vestkysten. Det understreges af 26 procent flere biler i lørdags på Holstebro-motorvejen end på samme tid sidste år - landets største stigning.
Annonce

HOLSTEBRO: Corona og nye ferievaner, hvor flere holder ferie i Danmark, sætter nu et tydeligt aftryk i trafikken. Sidste lørdag var der således 26 procent mere trafik på Holstebro-motorvejen end i den tilsvarende weekend sidste år. Dermed er Holstebro det sted i landet, hvor trafikken er steget mest - altså på strækningerne mod vestkysten og sommerhusområder i Nordvestjylland.

På Herningvej ved Ringkøbing var stigningen næststørst med 24 procent flere biler til og fra vestkysten i lørdags. Samme dag var der også i flere perioder kø på motorvejen på tværs af landet - og hen over Fyn var trafikken 11 til 14 procent større end sidste år.

Modsat er det gået med trafikken mod grænserne ved Tyskland og Sverige, hvor trafikken er faldet. Det viser tal for ferietrafikken, som Vejdirektoratet har opgjort.

Annonce

Indenlands ferie

- Det ser som forventet ud til, at ekstra mange danskere holder sommerferie indenlands i år. Det viser sig blandt andet ved en usædvanlig lav trafik nær grænserne og en øget trafik på tværs af landet mellem hovedstadsområdet og Jylland samt på hovedvejene til og fra sommerhusområderne, for eksempel ved den jyske vestkyst og i Nordsjælland, siger Niels Moltved, projektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Den samlede trafik ligger ifølge Vejdirektoratets tal for ferietrafikken fortsat nogle procenter under niveauet i 2019.

Usædvanligt mange kørte til sommerhusområder i Nordvestjylland sidste weekend. Det dokumenteres af 26 procent flere biler på Holstebro-motorvejen i lørdags end den tilsvarende weekend sidste år. Og faktisk er Holstebro det sted i landet, hvor trafikken er steget allermest. Illustration: Vejdirektoratet

At flere holder ferie i Danmark understreges af, at der på vejstrækninger i nærheden af grænsen mod Tyskland i sidste weekend var et fald i trafikken på omkring 20 procent sammenlignet med samme weekend sidste år. Trafikken på Øresundsmotorvejen mod Sverige var næsten halveret.

I Vejdirektoratets sommerferieprognose var det forventet, at lørdagene ville bære præg af kø og forlænget rejsetid, da det traditionelt er skiftedag i mange sommerhuse.

- Den prognose holder stik. Fredag var dog også en stor rejsedag, og i Nordjylland lå fredagstrafikken faktisk over lørdagstrafikken. Så det har i det hele taget været en meget befærdet weekend, siger Niels Moltved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce