Annonce
Erhverv

Porten står pivåben: Selskab efterlyser gode ideer til tomme grunde

Blandt de seks faldefærdige bygninger, der blev revet ned  tidligere på året i Hvidbjerg, var adressen Bredgade 19. Foto: Johan Gadegaard
Arbejdet med forskønnelsen af Hvidbjerg er nu så langt, at selskabet bag nedrivningen af seks faldefærdige ejendomme er på jagt efter gode ideer til, hvad grundene i hjertet Hvidbjerg skal bruges til.

Thyholm: Fem driftige, lokale mænd står bag anpartsselskabet Thyholm Forskønnelse, der i fjor købte seks faldefærdige bygninger i hjertet af Hvidbjerg med et klart mål: at rive dem ned, fjerne alle spor efter dem og lade noget nyt gro på grundene.

Det samlede område, som ejendommene stod på, kaldes nu for frirummet, og arbejdet med at planere området er slut. Nu kalder næste trin i forskønnelsen: at finde ud af, hvad frirummet skal huse i fremtiden.

- Porten står åben, og alle opfordres til at komme med bud på, hvad frirummet skal rumme. Vi har naturligvis selv en række ideer, men vi vil ikke sætte begrænsninger på den lokale idérigdom, siger bestyrelsesformanden for Thyholm Forskønnelse, Poul Erik Gravgaard.

Annonce

Thyholm Forskønnelse blev stiftet med støtte fra de lokale pengeinstitutter og penge fra de fem stiftere, mens selskabet har fået assistance fra Struer Kommune og støtte fra den statslige nedrivningspulje.

Ni bygninger revet ned

I alt blev ni ejendomme tidligere på året revet ned på Thyholm - de seks af dem i hjertet af Hvidbjerg. To huse i Uglev og et enkelt på Bjørndalvej ved Hovedvejen mellem Oddesund og Hvidbjerg blev også spist af bulldozere.

Porten står åben, og alle opfordres til at komme med bud på, hvad frirummet skal rumme. Vi har naturligvis selv en række ideer, men vi vil ikke sætte begrænsninger på den lokale idérigdom.

Poul Erik Gravgaard, bestyrelsesformand, Thyholm Forskønnelse,

Poul Erik Gravgaard siger, at den store klump af nedrivninger i Hvidbjerg, blot var en start.

- Vi har kig på flere tomme ejendomme, som vi gerne vil opkøbe, og vi vil for alt i verden gerne undgå, at der kommer til at ligge tomme grunde i byen, hvor det hele bare bliver et vildnis. Men for at komme videre, skal vi se lidt nærmere på finansiering, siger han.

Thyholm Forskønnelse understreger, at det folkelige engagement bag udviklingen af frirummet er vigtigt, og der er også planlagt borgermøder hen over vinteren, hvor ideer gerne skulle blive til realistiske bud på, hvad frirummet skal bruges til.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Danmark

Aktiviteter for store og små: Gode tips til efterårsferien for hele familien

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce