Annonce
Erhverv

Posen skulle rystes: Nu har Jette og Jannick overtaget en købmandsforretning

Jette Pedersen og Jannick Jørgensen har brugt de seneste uger på at gøre købmandsforretningen i i Vejlby Klit klar til sommersæsonen. Foto: Johan Gadegaard
Der er sket meget i købmandsbranchen siden Jette Pedersen blev uddannet i midten af 1990'erne. Nu har hun overtaget købmandsforretningen i Vejlby Klit sammen med sin partner, Jannick Jørgensen

Vejlby Klit: Når sommerhusgæsterne ved Harboøre skal handle hos Min Købmand i Vejlby Klit, vil de i denne sæson møde et par nye ansigter.

Jette Pedersen fra Fåre har sammen med sin partner, Jannick Jørgensen nemlig overtaget forpagtningen af forretningen. Det har de gjort, efter Anne Mette og Axel Nielsen har sagt farvel til butikken, hvor de i en menneskealder hen over sommeren har solgt dagligdagens fornødenheder til sommerhusgæsterne.

At stå bag disken i en købmandsforretning er stort set nyt land for de nye købmænd. Jette Pedersen er godt nok uddannet i en købmandsforretning, men har stort set ikke brugt sin uddannelse i faget. I stedet har hun arbejdet en del inden for omsorgsområdet, og det samme har Jannick Jørgensen, der hovedsageligt har arbejdet som omsorgs- og pædagogmedhjælper.

Annonce

I vinter blev de enige om, at der skulle ske noget nyt. De fik et tip om, at det var muligt at forpagte forretningen i Vejlby Klit, og efter lidt betænkningstid besluttede de sig for, at det var den vej, de skulle gå.

Sket meget i branchen

- Vi valgte at ryste posen og tog ud for at se på forretningen. Jeg har altid godt kunnet lide at arbejde meget i en periode for derefter at rejse væk i en længere periode, og det får vi forhåbentlig mulighed for nu med købmandsforretningen, siger Jannick Jørgensen om brancheskiftet.


Jeg kan mærke, at både stamkunder og lokale har sat pris på, at vi har ønsket at køre forretningen videre

Jette Pedersen, købmand Vejlby Klit


- Der er også sket meget, siden jeg blev uddannet i branchen i midten af 1990'erne. Dengang foregik rigtigt meget med en kuglepen, men i dag er alt elektronisk. Så der er en del at sætte sig ind i, tilføjer Jette Pedersen.

De overtog forretningen 1. april og har brugt de første knapt seks uger på at gøre butikken klar til åbning. Onsdag før kristi himmelfartsdag slog de dørene op, og derefter vil forretningen være åben hver dag frem til midt på efteråret.

Selv om turisterne endnu ikke fylder hele sommerhusområdet, føler de begge, at de er blevet taget rigtigt godt imod af kunderne.

- Jeg kan mærke, at både stamkunder og lokale har sat pris på, at vi har ønsket at køre forretningen videre og er glade for, at den stadig findes, siger Jette Pedersen, der regner med, at parret selv kommer til at stå bag disken i hovedparten af forretningens åbningstider.

Annonce

Sammen med grundejere

De har selv investeret i forretningen sammen med Vejlby Klit Grundejerforening, der har bakket op om forpagtningen.

Og den opbakning er Jannick Jørgensen glad for at mærke.

- Vi var muligvis ikke gået i gang uden opbakningen fra grundejerforeningen, men vi har også selv lagt penge i projektet, og vi vil gøre alt for, at det skal blive en succes, siger han.

Det er planen, at forretningen i det store og hele skal køre videre i samme ånd, som den har gjort tidligere. Men Jette Pedersen og Jannick Jørgensen har allerede nu nogle nye tiltag i tankerne.

- Der vil blive mulighed for at købe tapas og specialoste i forretningen, og vi har også taget et nyt isprodukt ind i sortimentet, siger parret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce