Annonce
Navne

Poul blev overrasket to gange på én uge

- Før i tiden kunne idrætsforeningerne leve af kontingenterne, men i dag er de nødt til også at gå ud og lede efter sponsorindtægter og arrangere loppemarkeder og avisindsamlinger for at få økonomien til at løbe rundt, fortæller Poul Skov, som fotografen her har fået med på en tur ud i hjembyen Vemb. Fotos: Morten Stricker
67-årige Poul Skov blev først overrasket med et diplom som æresmedlem i Vemb Forenede Sportsklubber, og senere på ugen overraskede konen ham med et surpriseparty for at fejre ham og hæderen.

Vemb: Det var midt i et spil esmakker i den kortklub, Poul Skov har spillet i gennem mere end 40 år, at han fik den første overraskelse:

Formanden for Vemb Forenede Sportsklubber, Jens Hansen, kom ind af døren med et indrammet diplom under armen. Bag glasset sad et stykke papir, der fortalte, at den 67-årige ildsjæl fra Vemb var blevet udnævnt til æresmedlem i klubben. For et enestående frivilligt arbejde. For at have virket som leder i en lang periode. For at være en markant personlighed i klubben og for at have sat sig spor i sportsklubbens historie.

- Jeg må jo indrømme, at jeg fældede en lille tåre. Fordi jeg slet ikke havde forventet det, og fordi det ikke er noget, man bare lige deler ud, fortæller Poul Skov om den aften i juni, hvor han fik overrakt beviset på sit æresmedlemskab.

Annonce
Poul Skov står her med det indrammede bevis for, at han er blevet udnævnt som æresmedlem i Vemb Forenede Sportsklubber for sit virke og engagement over en lang årrække.

40 års frivilligt arbejde

Hæderen er kun overgået fem til seks andre i klubbens historie.

- Og jeg er den eneste nulevende, tilføjer Poul Skov, der ikke var færdig med at blive overrasket i den uge i juni.

Om søndagen bad hans kone, Lena, ham nemlig om at køre ud på genbrugspladsen med affald. Og da han kom hjem, havde Lena samlet 20 venner og familiemedlemmer til et surpriseparty for at fejre ham og hæderstitlen.

- Jeg viste intet om det, og jeg tror bare, at jeg sagde: "Hvad har du nu gang i?", da jeg så alle gæsterne, fortæller Poul.

Ved suprprisepartyet fik han også besøg af Jes Bundgård, der kom helt fra Voel, for at holde tale.

Vemb Forenede Sportsklubber er en forening med snart 120 år på bagen - det vil sige den nuværende klub blev dannet i 1992 ved en fusion mellem de to mange år ældre foreninger, Vemb Håndboldklub og Vemb Idrætsforening, som dengang havde gymnastik og fodbold som aktiviteter.

Og nå der på diplomet står, at Poul Skov har udført et stort, frivilligt arbejde og virket som leder i en lang periode, er der noget om snakken.

- Ja, jeg har været med i over 40 år, fortæller Poul, der trak sig ud af foreningsarbejdet, da han fyldte 60 år.

Nu har han fast tjans med at udfylde rolle som dirigent til den årlige generalforsamling og give en hjælpende hånd, når der er brug for det.

- Det skal ikke kun være gamle mænd, der sidder i bestyrelserne, og så skal man huske på, at man ikke er uundværlig, siger han om begrundelsen for at sige farvel til det faste klubarbejde.

En rigtig Vemb-dreng

Det er de sportslige resultater, som dengang håndboldherrerne fra Vemb - med Poul Skov selv på banen - kæmpede sig op i 3. division, oplevelser med børnene, og de sportstalenter, klubben har skabt, det for Poul har gjort alt det frivillige arbejde værd at holde fast i gennem alle årene.

- Der har da også være sure opgave. som det med at samle penge ind til klubben: Jeg duer ikke til at stå med hatten i hånden, indrømmer Poul Skov, der er en rigtig Vemb-dreng.

Han er født i byen og vokset op i huset på Nygade. Det var kun, da han aftjente sin værnepligt i Prinsen Livregiment i Viborg og senere, da han blev taget som befalingsmand, og derfor måtte en tur til Sønderborg, at han har boet uden for Vembs byskilt.

I sine unge dage mødte han Lena, der er fra Skjern.

- Og så fik jeg lokket hende med ud til Vemb, fortæller Poul.

Parret fik købte i 1976 huset på Burvej 5 lige over for Mariebjerg.

- Det var meningen, at huset bare skulle være et springbræt til noget andet, fortæller Poul, der er udlært tømrer:

- Og det var jo oplagt, at vi skulle bygge et nyt hus, men det blev bare aldrig til noget.

Så parret har stadig adresse på Burvej 5.

Nu spiller han golf

Parret fik to børn. Thomas på 40 år, der bor i Holstebro og netop har fået sit tredje barn, og Louise på 37 år, der bor i Nørre Sundby og har tre børn.

Efter soldatertiden blev Poul ringet op af Holger Harpøth, der drev sit eget tømrerfirma, for at høre, om han havde lyst til et tømrerjob hos ham. Det havde Poul, og han blev i jobbet i 33 år.

- Jeg havde håbet på, at jeg kunne blive i jobbet, til jeg var fyldt 60 år. Men jeg var nødt til at holde før på grund af slitage i skulder, ryg og knæ, fortæller Poul, der først fik job som post og pedel hos My Planet og senere et fleksjob på Idrætsefterskolen Lægaarden.

For 12 år siden fik han konstateret prostatakræft, og selv om han er helbredt, har sygdommen siden givet ham udfordringer - blandt andet med en stomi.

Nu har ildsjælen fra Vemb også meldt sig ud af Holstebro Idrætsråd, hvor han havde plads indtil for et år siden, og han har nu kastet sig over golfsporten. Han spiller en gang eller to om ugen på banen i Råsted - og fast hver tirsdag med tre golfmakkere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce