Annonce
Kultur

- Poul er en musikalsk filmskaber

Michael Falch indleder Malurt-genforeningsturnéen samme dag, som Poul Krebs indleder sin "Små sensationer"-turné. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Michael Falch var med til at spille flere af sangene fra "Små sensationer" sammen med Poul Krebs og Steffen Brandt, inden albummet udkom. Han kunne fornemme, at noget stort var under opsejling.
Annonce

Umiddelbart før udgivelsen af "Små sensationer" var Steffen Brandt, Poul Krebs og Michael Falch på turné under navnet De tre Tenorer. De gav blandt andet akustiske versioner af en stribe af Poul Krebs' helt nye sange, som publikum altså hørte første gang.

- Det var så indlysende de aftener, at Poul nu ramte rent ind i folkedybet, og reaktionen var fuldstændig éntydig overalt. Poul ville blive helgenkåret, når det album udkom, siger Michael Falch.

Og det blev han.

- Han havde godt nok også lagt i ovnen til det længe, men dér i 1995 bragede han endelig igennem for alvor med et album, der med en helstøbt, naturlig sound var på forkant med hele Americana-fænomenet herhjemme og med en lyrik, der var som sitrende, små novellefilm med alle mulige særlige figurer ude fra provinsens skæve hverdag. Der viste Poul for alvor, at han selvfølgelig er sangskriver og musikant, men at han i særlig grad er en musikalsk filmskaber, siger Michael Falch.

Steffen Brandt har også ros til kollegaen for albummet, hvor han sang kor på titelnummeret.

- En gang imellem kan man høre sådan nogle sangskrivere som os udtale: "Det er ligesom om, at sangen skrev sig selv." Det er imidlertid ikke helt rigtigt, men det skulle gerne lyde sådan, som om sangen havde skrevet sig selv. Den skal forekomme indlysende, enkel, ubesværet og præcis. Man kan som lytter umiddelbart finde sig selv i sangen og i bedste fald også opdage historier i én, som man længe har trængt til at få fortalt. Pouls album "Små sensationer" er fyldt med den slags sange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce