x
Annonce
Mærkedage

Præst med et fast blik på frihedsidealet

Lørdag den 21. marts fylder Katrine Winkel Holm 50 år. (Arkivfoto) Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Katrine Winkel Holm valgte en karriere uden for Christiansborg, men hun har aldrig stået tilbage for sin søster eller far, der begge blev folketingspolitikere.

50 Katrine Winkel Holm er datter af og søster til en henholdsvis tidligere og nuværende profil i Dansk Folkeparti.

Hun uddannede sig selv til præst, men trods en karriere uden for Christiansborgs mure, er de færreste i dag i tvivl om hendes værdigrundlag.

Lørdag den 21. marts fylder sognepræsten og debattøren 50 år.

'Katrine Winkel Holm er vokset op i et hjem, hvor der aldrig har været lagt låg på de politiske ytringer. Hendes far, Søren Krarup, skulle i en årrække blive en af de mest fremtrædende figurer i Dansk Folkepartis folketingsgruppe.

Selv blev hun i 1997 uddannet som præst ved Københavns Universitet, men der skulle dog gå mange år, før hun blev ansat som præst i en dansk kirke.

I stedet kastede hun sig over andre ting, der lå hjertet nær - oftest med udgangspunkt i skarpe holdninger til samfundsudviklingen.

I 2004 var hun således med til at stifte Trykkefrihedsselskabet, som hun året efter blev næstformand for.

Katrine Winkel Holm forsøgte i perioden også at sætte sit præg på folkekirken, da hun i kølvandet på Muhammed-krisen dannede "Islamkritisk Netværk" i folkekirken.

- Det var vigtigt at forstå, at man kunne se blandt folkekirkens kristne, at der også var uenighed i folkekirken, har Katrine Winkel Holm udtalt om initiativet.

Mens Katrine Winkel Holms storesøster Marie Krarup i 2011 fulgte i farens fodspor og blev valgt ind i Folketinget for Dansk Folkeparti, fortsatte hun selv kampen for sine værdier uden for Christiansborg.

I 2014 blev hun valgt som formand for Trykkefrihedsselskabet, hvor hun sad på posten i fem år.

I 2015 blev hun ansat som sognepræst i Borup-Kimmerslev-Nørre Dalby pastorat. Præstegerningen har dog ikke dæmpet Katrine Winkel Holms stemme i debatten.

Hun har således de seneste år været flittig skribent på læserbreve og kronikker og har i dag en blog på Jyllands-Posten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce