Annonce
Lemvig

Præstegård sættes til salg

Sognepræst Carsten Riis Jensen, Møborg, har udviklet et koncept for en særlig pokemon-gudstjeneste, mens han boede i præsteboligen i Møborg. Arkivfoto: Benny Gade
Afklaring om præstebolig skal på plads inden stilling som ny sognepræst bliver slået op
Annonce

Møborg: Carsten Riis Jensen bliver den sidste præst, der får bolig i præsteboligen i Møborg. Det er nemlig besluttet, at præsteboligen skal sættes til salg, og samtidigt skal en ny præstebolig findes i Bækmarksbro.

Det oplyser provst Ole Rasmussen.

Carsten Riis Jensen og hans familie fraflyttede før jul præsteboligen, da han blev ramt af migræne, der formentligt er udløst af skimmelsvamp i præsteboligen. I første omgang blev han blot sygemeldt, inden han valgte at fratræde stillingen.

Annonce

Løsning søges

Derfor skal der nu både findes en ny sognepræst og findes en løsning på problemet med præsteboligen, og begge ting skal hurtigt afklares, siger Ole Rasmussen.

- Men der skal findes en løsning nu, for vi får ikke lov til at ansætte en præst, inden vi kan garantere en bolig, siger Ole Rasmussen.

Nu er man enedes om at skille sig af med præsteboligen. Den vil derfor komme til salg på et tidspunkt, hvorefter menighedsrådet skal i gang med at finde en ny præstebolig. Det er samtidigt besluttet, at den nye bolig ikke skal ligge i Møborg, men flyttes til Bækmarksbro. Derfor bliver det nu op til menighedsrådet at afgøre, om man vil bygge ny bolig eller vil købe noget eksisterende og indrette det til præstebolig.

Ny præst

Processen er allerede i gang, men det bliver det nye menighedsråd, der skal føre valget ud i livet.

- Målet er, at vi skal søge efter en ny præst omkring januar, som kan ansættes april/maj. Til den tid skal man kunne garantere en bolig, siger Ole Rasmussen.

Sognepræst Kaj Anker Jensen er midlertidigt konstitueret i stillingen i Møborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Annonce