Annonce
Navne

Prinsessen er ny førstedame på Egeskov

Prinsesse Alexandra (t.v.) til fest i anledning af prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag på Amalienborg i april 2019. En måned senere blev hun gift med Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. Til højre hendes yngre søster, prinsesse Nathalie. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Prinsesse Alexandra er opvokset i Berleburg og har boet i Paris og London. Sidste år blev hun gift med greven på Egeskov Slot. Fredag den 20. november fylder hun 50 år.

50: Offentligheden har fulgt prinsesse Alexandra fra barnsben.

Ikke på samme måde som hendes fætre, kronprins Frederik og prins Joachim, har mærket det, men som ældste datter af prinsesse Benedikte og niece til dronningen er interessen svær at komme udenom. Det oplevede prinsessen senest, da hun i 2019 blev gift med greven på Egeskov, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

De to havde forsøgt at hemmeligholde vielsen i Sct. Jørgens Kirke i Svendborg, men når kongelige og adelige sætter hinanden stævne, er det svært at få det for sig selv. Overraskende var brylluppet heller ikke, for greven havde for længst i et interview fortalt, at han var blevet forelsket i prinsessen og dermed havde genfundet kærligheden oven på en skilsmisse.

Annonce

Siden brylluppet har prinsesse Alexandra sat sit præg på slottet, der ligger ved Kværndrup på Midtfyn og er kendt for en stor samling af veteranbiler og en prisbelønnet have, der går tilbage til 1700-tallet. Den er blevet tilført yderligere tre anlæg: Vandhaven, Solens Have og Den Hvide Have - alle designet af den nye slotsfrue.


Overraskende var brylluppet heller ikke, for greven havde for længst i et interview fortalt, at han var blevet forelsket i prinsessen og dermed havde genfundet kærligheden oven på en skilsmisse.


I anledning af det fortalte hun til Fyns Amts Avis, at hun har trukket på den erfaring, hun fik som barn, da hun fulgte prinsesse Benedikte og sin mormor, dronning Ingrid, når de lagde planer for haverne ved de kongelige slotte.

- Men jeg er ikke perfektionist, slet ikke. Min mor er perfektionist, ikke mig.

Prinsesse Alexandra, som fylder 50 år 20. november, tilbragte sin barndom i Berleburg i delstaten Nordrhein-Westfalen, hvor hendes far, prins Richard, drev et 13.000 hektar stort skovbrug. Hverken hun eller hendes søskende, prinsesse Nathalie og prins Gustav, er arveberettigede til den danske trone.

Trods det har de bevaret en stærk tilknytning til Danmark. Ikke mindst på grund af dronning Ingrid, som hver sommer samlede sine tre døtre, svigersønner og børnebørn på Gråsten Slot. Slottet dannede da også rammen om prinsesse Alexandras første bryllup i 1998 med finansmanden Jefferson-Friedrich von Pfeil und Klein-Ellguth, som hun blev skilt fra i 2017.
Parret, som er forældre til en datter, Ingrid, og en søn, Richard, boede i en årrække i Paris, hvor prinsesse Alexandra arbejdede for Unescos World Heritage Centre. Begge blev ramt af finanskrisen og mistede deres job. Prinsesse Alexandra tog i 1995 eksamen i kunsthistorie og antropologi fra University College of London.

I 2019 begyndte hun på en kandidatuddannelse i global udvikling ved Edinburgh University.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Regeringen beder ikke andre om at forsøge at genskabe sms'er

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Navne

Jan tiltrak masser af udlændinge: Han gjorde en stor indsats for dansk landbrug

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

Annonce