Annonce
Navne

Pris for modig indsats mod antisemitisme

Friederike Fechner. Foto: Kennedy Selskabet
Annonce

Vedersø: Kennedy Selskabet, hvis stifter og formand, Svend Aage Nielsen, bor i Vedersø Klit, har for 2020 foræret John F. Kennedys bog ”Mænd af Mod” som pris til Friederike Fechner, Tyskland.

Ifølge selskabet, fordi hun har vist mod til at forske og formidle om forfølgelsen af jøder i nazitiden i Stralsund og søge kontakt til de overlevendes familie fra Holocaust.

- Vores land har begået de mest uforståelige grusomheder i menneskehedens historie. I min egen familie og mit eget liv var der altid en mur af tavshed og skam over de nazistiske forbrydelser. Da var det for mig en selvfølge at søge kontakt med efterkommerne og familiemedlemmerne, som havde boet og arbejdet i vort hus og at forsøge at rekonstruere. Det er lykkedes. En anden ubekendt familietavshed er derved for første gang imødekommet, har Friederike Fechner sagt.

Som professionel musiker forbinder Friederike Fechner forløb, når hun giver koncerter, hvor Holocaust erindres med fremførelse af jødisk musik og foredrag om jødernes historie i Stralsund og om familien Blach, den forrige ejer af hendes og hendes ægtemands erhvervede ejendom.

Hun forsøger også ved stiftelsen af ”Initiative zur Erinnerung an jüdisches Leben in Stralsund.” at synliggøre jødernes historie i deres hjemby Stralsund og i offentligheden.

- Frederike Fechners indsats er i forlængelse af hendes lands lederes ord og gerning, som da forbundskansler Willy Brandt knælede ved mindesmærket for de jødiske ofre i Warszawa og udsagn af både præsident Richard von Weizsâcker, forbundskansler Angela Merkel, og præsident Frank-Walter Steinmeier, om Tysklands ansvar for nazitidens forbrydelser. I dette perspektiv tildeles Friederike Fechner Kennedy Selskabets ”Mænd af Mod pris” i 75-året for standsningen af Holocaust ved befrielsen af Auschwitz den 27. januar 1945, skriver Kennedy Selskabet i en pressemeddelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce