Annonce
Lemvig

Prismodtageren 2016 er fundet

Gert Normann Andersen blev udpeget af et enigt prisudvalg, da prismodtagerne skulle findes. Arkivfoto: Henning Bagger

Gert Normann Andersen får tildelt Lemvig Prisen/Gode Liv Prisen for etableringen af Mindeparken og Sea War Museum i Thyborøn.

Spændingen er udløst. Det er afgjort, hvem der modtager Lemvig Prisen/Gode Liv Prisen 2016.
Det blev manden bag Mindeparken og Sea War Museum i Thyborøn, Gert Normann Andersen, som et enigt prisudvalg pegede på.
I år var antallet af kandidater ikke så stort som så ofte før, men til gengæld var der igen gode kandidater, som havde fået dette anerkendende klap på skulderen ved at blive foreslået som kandidat. Og selv om prisudvalget ifølge vedtægterne selv må komme med kandidaterne, så var det heller ikke noget, der var i spil i år. Det har det aldrig været.
Prisudvalget består af borgmester Erik Flyvholm, formanden for familie- og kulturudvalget Henrik Thygesen, direktør Peder Andreasen, Nordea Lemvig, samt redaktør Lars Kamstrup, Folkebladet Lemvig. Her var der enighed om, at der var flere kandidater, som var i spil til at modtage prisen, men netop i år skilte Gert Normann Andersen ud, da det er nu, han har tilført Lemvig Kommune unikke attraktioner. Så de øvrige kandidater må forsøge lykken igen de kommende år.
Prisen har været uddelt siden 1984, og det er en hærderspris, hvor prismodtageren modtager 10.000 kroner fra Nordea Fonden, som doneres videre til et velgørende formål efter eget valg. Og det bliver altså Gert Normann Andersen, som får prisen ved et arrangement senere på året på Sea War Museum, hvor så også tavlerne med navnene på de tidligere prisvindere kan hænge det næste år, inden vi skal finde en ny prismodtager i 2017.
»Der var en række gode kandidater, som har gjort en anerkendende indsats for borgere i Lemvig Kommune, som dermed har fået muligheden for et bedre liv. Nogle kandidater gør også dette i form af deres arbejde, men derudover har de gjort meget, som man måske ikke har kunnet forvente også var indeholdt i deres arbejde. Der kan nævnes, og det er der blevet i indstillingerne, masser af god frivillig indsats, som er så afgørende for, at der er mange gode tilbud og mulighed for en god tilværelse i Lemvig Kommune,« siger formanden for prisudvalget, Erik Flyvholm.
Men udvalget samlede sig altså om Gert Normann Andersen, som har skabt en ny og anderledes attraktion i Thyborøn, og som falder godt i tråd med de andre attraktioner, der er i Lemvig Kommune. Det er Gert Normann Andersens tanker og idéer, som ligger bag Mindeparken for Jyllandsslaget for 100 år siden, og den har siden åbningen tiltrukket masser af gæster til kommunen - ikke mindst fra England og Tyskland.
Mindearken og Sea War Museum er slet ikke færdige med at udvikle sig endnu, men de har allerede vist sig at være stort for Lemvig Kommune, så derfor var det her i året for indvielsen, at initiativerne skulle belønnes med Lemvig Prisen/Gode Liv Prisen, mente prisudvalget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce