Danmark

PRIVATLIVS- OG COOKIEPOLITIK

Privatlivs- og cookiepolitik

Opdateret august 2021

Vi tager databeskyttelse alvorligt. Vi indsamler og behandler personoplysninger, og derfor har vi vedtaget denne privatlivspolitik, der beskriver, hvordan vi behandler personoplysninger.

Jysk Fynske Medier P/S og vores datterselskaber; Step A/S, Guloggratis.dk A/S, Deal.dk A/S, Spot A/S (Spotdeal), Billund Ugeavis, Ugeavisen Esbjerg, Ugeaviserne af 15/6 2017, Helsingør Dagblad A/S og Hovedstadens Mediehus A/S, er dataansvarlige for de oplysninger som vi indsamler om dig, og vi sikrer, at personoplysningerne bliver indsamlet og behandlet i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivningen.

Du kan her i vores samlede privatlivs- og cookiepolitik læse mere om, hvilke typer af personoplysninger vi indsamler, hvordan vi indsamler dem samt formålet med indsamlingen.

Herudover kan du læse om dine rettigheder og andre informationer vi skal give dig.

Såfremt vores behandling af dine personoplysninger er omfattet af databeskyttelsesforordningen og sker på baggrund af dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

I det omfang vi behandler oplysninger om dig i forbindelse med vores redaktionelle og journalistiske arbejde, er behandlingen som udgangspunkt ikke omfattet af databeskyttelseslovgivningen.

Det betyder at dine rettigheder til eksempelvis indsigt, sletning mm. ikke er gældende for artikler og redaktionelle billeder, hverken online eller i fysiske udgivelser.

Du kan læse mere om dette under afsnittet om redaktionelt og journalistisk arbejde.

Vi indsamler personoplysninger i forskellige sammenhænge og derfor til forskellige formål. Du kan læse mere nedenfor under de enkelte kategorier.

Besøgende på vores sider (cookiepolitik)

F.eks. www.jv.dk, www.fyens.dk, www.stiften.dk, www.skala.fmmv.

Når du besøger vores forskellige sider, indsamler vi, og vores samarbejdspartnere, oplysninger om dig og dit udstyr, som bruges til at genkende besøgende og huske indstillinger, foretage analyse, drive hjemmesiden, tilpasse og forbedre vores indhold, funktioner og annoncer for at gøre dette mere personligt og relevant for dig. Dette gøres ved brug af cookies.

Vores samarbejdspartnere kan også anvende deres cookies i anonymiseret format til analyse til egne formål. Du kan læse mere om de forskellige cookies her.

Vi indsamler og behandler typisk følgende oplysninger:

  • Tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, herunder også hvilken browser du bruger
  • Din IP-adresse
  • Geografisk placering
  • Sider du klikker på
  • I det omfang du opretter en bruger og logger ind: De oplysninger du selv giver os. Disse videregives aldrig til tredjeparter.

Vi behandler oplysningerne på baggrund af vores legitime interesse i at måle, tilpasse og forbedre vores indhold og funktioner samt vise ikke-personaliserede og ikke målrettede basisannoncer, jf. databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra f, og vi indsamler og behandler oplysningerne til personaliseret markedsføring på baggrund af dit samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a.

Når du besøger vores hjemmesider, bliver du mødt af en pop up, hvor du kan vælge at give samtykke til indsamling af oplysninger og brug af cookies. Hvis du ikke ønsker at give samtykke til brug af ikke-nødvendige cookies, kan du fortsat benytte de redaktionelle hjemmesider ved at betale for vores indhold eller ved at logge ind, hvis du allerede er abonnent. Når du er logget ind som abonnent, vælger du selv om du ønsker at give samtykke til dette. Du kan altid trække dit samtykke tilbage, med virkning for fremtiden.

Såfremt du ikke ønsker ovenstående indsamling og behandling længere, bør du ændre dine cookieindstillinger og stoppe brugen af siderne, hvis du ikke ønsker at betale for indholdet.

Du kan altid ændre eller trække dit samtykke tilbage under cookieindstillinger under menuen oppe i højre hjørne eller nederst på siden.

Vi deler oplysningerne med Jysk Fynske Mediers datterselskaber, Step A/S, Guloggratis.dk A/S, Deal.dk A/S, Spot A/S (Spotdeal), Billund Ugeavis, Ugeavisen Esbjerg, Ugeaviserne af 15/6 2017, Helsingør Dagblad A/S og Hovedstadens Mediehus A/S, og er fælles dataansvarlige med disse.

Vi opbevarer informationerne fra cookies i forskellige tidsrum, alt efter type og formål. Du kan se hvor længe, formål og hvem der sætter cookies i cookieoversigten.

Redaktionelt og journalistisk arbejde

I det omfang vi behandler oplysninger om dig i forbindelse med vores redaktionelle og journalistiske arbejde, er behandlingen som udgangspunkt ikke omfattet af databeskyttelseslovgivningen.

Det betyder at dine rettigheder til eksempelvis indsigt, sletning mm. ikke er gældende for artikler, hverken online eller i fysiske udgivelser.

Efter databeskyttelseslovens § 3, stk. 4, er behandling omfattet af mediedatabaseloven undtaget fra databeskyttelsesforordningen og -loven. Behandling er automatisk omfattet af mediedatabaseloven når mediet er omfattet af medieansvarsloven.

Efter databeskyttelseslovens § 3, stk. 8, er andre behandlinger, som ikke er omfattet af § 3, stk. 4, men udelukkende sker i journalistik øjemed, også undtaget fra de fleste af reglerne i databeskyttelsesforordningen og -loven. Det betyder at databeskyttelsesforordningens kapitel 2-7 og kapitel 9, ikke finder anvendelse på behandling af personoplysninger, som udelukkende sker i journalistik øjemed. De registreredes rettigheder og behandlingshjemmel er indeholdt i kapitel 2 i databeskyttelsesforordningen, og finder derfor heller ikke anvendelse i disse tilfælde.

Dette er gældende for alle vores artikler og billeder, både online og i de trykte aviser. Du kan læse mere om Jysk Fynske Mediers presseetik og eventuelt søge om afindeksering og/eller sletning af artikler, billeder eller indhold i artikler nederst på hvert af de redaktionelle sites under Presseetik, som du finder i menuen.

Vi gemmer alle henvendelser, der vedrører anmodning om afindeksering/sletning, så længe det er nødvendigt for kunne bevise håndtering af henvendelsen, samt at eventuel afindeksering/sletning er sket på baggrund af personlig anmodning herom, og som følge af at det har redaktionel værdi at dokumentere hvorfor en artikel eller indhold er afindekseret/slettet, jf. databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra f.

Det er alene redaktionens vurdering om anmodning om afindeksering/sletning kan imødekommes og derfor kan vores GDPR-team ikke behandle henvendelser vedrørende afindeksering/sletning fra artikler, indhold og billeder.

Modtagere af vores nyhedsbreve

Vi indsamler og behandler følgende personoplysninger når du er tilmeldt vores nyhedsbreve:

  • Mailadresse
  • Kontaktinformation, f.eks. navn, by, postnr., abonnements nr., fordelsklub i det omfang du selv oplyser dette
  • Adfærdsinformation. Når vi sender nyhedsbreve som e-mails, bliver der sat en cookie, så vi kan se om du har åbnet nyhedsbrevet, og om du har benyttet direkte links i dette
  • Interesser

Vi sender nyhedsbrevene og bruger dine kontaktinformationer på baggrund af udtrykkeligt samtykke fra dig, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a og markedsføringslovens § 10. Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage og framelde vores nyhedsbreve, med virkning for fremtiden.

Vi behandler desuden personoplysningerne på baggrund af en legitim interesse i at behandle dine oplysninger om interesser og adfærd (om du har åbnet nyhedsbrevet) til brug for markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

Vi anvender disse oplysninger for at kunne sende dig nyhedsbrevene, holde os orienteret om antallet af tilmeldte, markedsføring, forbedring af vores kommunikation og analyse/statistik.

I bunden af alle nyhedsbreve er et direkte link til afmelding af nyhedsbrevet. Hvis du afmelder dig nyhedsbrevet, vil du ikke længere modtage nyhedsbrevet og vi sletter din mailadresse i den kontaktliste, der bruges til at udsende nyhedsbrevene. Vi gemmer de oplysninger, der er nødvendige for at kunne dokumentere din tilmelding og dit samtykke til nyhedsbrevet, i 2 år efter afmelding, for at kunne påvise og dokumentere at vi har udsendt nyhedsbrevene på lovlig vis, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og art. 17, stk. 3, litra e, jf. straffelovens § 93, stk. 1, nr. 1.

Personer, som vi kontakter med henblik på salg

Vi indsamler og behandler følgende personoplysninger i forbindelse med opsøgende telefonsalg:

  • Kontaktinformation, f.eks. navn, by, adresse, telefonnummer
  • Mailadresse

Dine kontaktinformationer får vi bl.a. fra offentligt tilgængelige databaser og vi indsamler disse på baggrund af en legitim interesse i markedsføring af vores produkter, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f. Vi kan have din mailadresse fra anden sammenhæng, hvor den er indsamlet og viderebehandlet til dette formål efter lovgivningen, f.eks. hvor du har givet udtrykkeligt samtykke hertil, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a, eller fordi du tidligere har været abonnent og vi derfor allerede har dig oprettet i systemet.

Vores abonnementsafdeling kan kontakte dig telefonisk uden forudgående anmodning med henblik på salg af abonnementer, jf. forbrugeraftalelovens § 4, stk. 2, nr. 2. Hvis du ikke ønsker at blive kontaktet fremadrettet, skal du selv tilmelde dig Robinsonlisten samt give besked til din teleudbyder. Vær opmærksom på, at der kan gå op til tre måneder før din registrering på Robinlisten træder i kraft, jf. borger.dk. Herudover, kan vi kontakte dig, selvom du står på Robinsonlisten, hvis du selv har bedt om dette eller givet samtykke til dette. Hvis du ikke ønsker at blive kontaktet af os, kan du blive noteret på vores ”kontakt mig ikke”-liste. Dette kræver en opringning på telefon 70 11 70 66 eller skriftligt via mail til vores kundeserviceafdeling, eller via vores kundeserviceportal, som du finder øverst på alle vores redaktionelle sider.

Såfremt du vælger at takke ja til et abonnement på en af vores aviser, henvises du til næste punkt vedrørende de oplysninger vi indsamler og behandler om vores abonnenter.

Abonnenter på aviserne

Vi indsamler og behandler følgende personoplysninger om vores abonnenter:

  • Kontaktinformation, f.eks. navn, by, adresse, telefonnummer
  • Mailadresse
  • Abonnementsnummer
  • Evt. tidligere abonnementer
  • Tilmeldingsdato
  • Personnummer
  • Betalingsinformation
  • PBS-oplysninger
  • Ordrehistorik
  • Andre oplysninger du giver os

Dine kontaktinformationer har vi enten fra offentligt tilgængelige databaser, i det omfang du blev abonnent i forbindelse med opsøgende telefonsalg eller vi har dem fra dig i forbindelse med bestilling eller andre sammenhænge, hvor du har givet os dem. Disse bliver indsamlet eller modtaget på baggrund af vores legitime interesse i markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, og for at kunne opfylde den kontrakt, som du er en del af, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b. Vi bruger f.eks. din mailadresse for at sende dig vigtig information vedr. dit abonnement, herunder ordrebekræftelse, og du skal bruge den for at logge ind og se vores indhold online. I det omfang du har givet os lov, vil vi også sende dig markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage med virkning for fremtiden.

Vi behandler informationer om dig på baggrund af vores legitime interesse i at kunne analysere og lave statistik til brug for markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, og derudover informationer om dit personnummer, abonnement, herunder betalingsinformation, ordrehistorik og tilmeldingsdato på baggrund af den kontrakt, du har indgået med os, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b, og fordi vi har en retlig forpligtelse til at kunne dokumentere visse oplysninger, herunder betalingshistorik, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og bogføringsloven. Vi bruger dine PBS-oplysninger for at opkræve betaling for dit abonnement ifølge den aftale du laver med os, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b. For at kunne oprette betalingsaftale ved NETS, skal personnummer oplyses.

Vi gemmer oplysninger om økonomiske transaktioner i indeværende regnskabsår plus 5 år, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c, jf. bogføringslovens § 10.

Vi gemmer de oplysninger, der er nødvendige for at kunne dokumentere din tilmelding og dit samtykke til markedsføring, i 2 år efter afmelding, for at kunne påvise og dokumentere, at vi har haft dit samtykke til markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og art. 17, stk. 3, litra e, jf. straffelovens § 93, stk. 1, nr. 1.

Hvis du lukker din konto, sletter vi de oplysninger, der ikke er nødvendige for at kunne dokumentere økonomiske transaktioner og samtykke, 6 måneder efter kontoen er lukket.

Kunder i vores fordelsklubbers webshop (avisfordele.dk)

Vi indsamler og behandler følgende personoplysninger om kunder i vores fordelsklubber:

  • Kontaktinformation, f.eks. navn, by, adresse, telefonnummer
  • Mailadresse
  • Ordrehistorik
  • Interesser
  • Abonnementsnummer

Vi behandler personoplysningerne på baggrund af en kontrakt som du har indgået med os, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b, og fordi vi har en retlig forpligtelse til at gemme visse oplysninger, herunder ordre- og betalingshistorik, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c, jf. bogføringsloven. Vi skal bl.a. bruge dine oplysninger for at kunne levere dine varer. Du modtager ordrebekræftelse på mail, hvorfor vi har behov for at kende denne. Vi har en legitim interesse i at behandle dine interesser til brug for markedsføring ved f.eks. at kunne tilpasse indholdet til dig, så du præsenteres for indhold, som vi vurderer, er mest relevant for dig, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

Vi sletter din bruger på NemBillet, når du ikke har været logget ind i et halvt år.

Hvis du lukker din bruger, sletter vi de oplysninger, der ikke er nødvendige for at kunne dokumentere økonomiske transaktioner og samtykke, 6 måneder efter brugeren er lukket.

Vi gemmer oplysninger om økonomiske transaktioner i indeværende regnskabsår plus 5 år, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c, jf. bogføringslovens § 10.

Deltagere i vores undersøgelser

Alt efter relevans og i det omfang deltagerne selv oplyser disse, indsamler og behandler vi typisk følgende personoplysninger, om deltagere i vores undersøgelser:

  • Kontaktoplysninger, f.eks. navn, by, adresse, telefonnummer
  • Mailadresse
  • Personlige oplysning af relevans, f.eks. køn, alder, hjemmeboende børn, uddannelsesniveau, beskæftigelse, dagbladslæsning
  • Andre oplysninger af relevans for formålet med undersøgelsen

Oplysningerne, som du giver os, behandler vi for at kunne identificere dig (medmindre undersøgelsen er anonym) og for kunne lave statistik og analyser på baggrund af undersøgelserne og deltagerne. Vi bruger også oplysningerne for at kunne kontakte dig hvis du vinder en eventuel præmie, hvis der trækkes lod blandt deltagerne i undersøgelsen.

Vi behandler oplysningerne efter udtrykkeligt samtykke fra dig, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a, og på baggrund af vores legitime interesse i at forbedre og optimere vores services, produkter og indhold, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Vi opbevarer oplysningerne dine besvarelser i 12 måneder, hvorefter din besvarelse bliver anonymiseret.

Deltagere i vores afstemninger

F.eks. nomineringer til Byens Bedste, Bojsen-prisen, mv.

Alt efter relevans og i det omfang deltagerne selv oplyser disse, indsamler og behandler vi typisk følgende personoplysninger, om deltagere i vores afstemninger ved nomineringer:

  • Kontaktoplysninger, f.eks. navn, by, adresse, telefonnummer
  • Mailadresse
  • Andre oplysninger af relevans for formålet med nomineringen/prisen

Oplysningerne, som du giver os, behandler vi for at kunne identificere dig og for at undgå snyd med afstemningen, samt for at kunne administrere nomineringerne og prisen. Herudover kan vi også bruge oplysningerne til redaktionelt formål, hvilket betyder, at redaktionen måske vil kontakte dig, for opfølgende spørgsmål, og at dine svar og oplysningerne kan bruges i redaktionel sammenhæng.

Vi behandler oplysningerne på baggrund af den aftale du indgår ved os, når du accepterer betingelserne ved deltagelsen, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b.

Såfremt deltagelse er betinget af dit samtykke til markedsføringsformål, behandler vi også dine oplysninger for at kunne sende dig markedsføring og dokumentere dette samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a. Samtykket til markedsføring kan til enhver tid trækkes tilbage igen.

Herudover henviser vi til afsnittet, ”Modtagere af vores nyhedsbreve”, ovenfor, for mere information vedrørende behandling ved modtagelse af nyhedsbreve.

Personoplysningerne i forbindelse med selve afstemningen slettes når de ikke længere er nødvendige for at opfylde formålet med indsamlingen og behandlingen. For så vidt angår de oplysninger, vi vælger at bruge i redaktionel sammenhæng, er de ikke omfattet af databeskyttelsesforordningens regler om sletning.

Oplysninger om konkrete slettefrister vil fremgå af den enkelte afstemning.

Deltagere i Jysk Fynske Medier Panel

Vi indsamler og behandler følgende personoplysninger om deltagerne i Jysk Fynske Medier Panel, som oplyses af deltagerne selv:

  • Mailadresse
  • Fornavn og efternavn
  • Køn (valgfri)
  • Alder (fødselsår)
  • Region
  • Kommune (valgfri)
  • Alder på hjemmeboende børn (valgfri)
  • Uddannelsesniveau (valgfri)
  • Dagbladslæsning (valgfri)
  • Oplysninger af relevans for undersøgelsen (valgfri)

Vi bruger oplysningerne, som du giver os, for at kunne identificere dig som bruger i panelet og som baggrundsinformation for at gøre undersøgelserne mere relevante for dig. På baggrund af undersøgelserne bruger vi oplysningerne til at optimere vores services, produkter og indhold.

Desuden bruger vi dine personoplysninger hvis du vinder konkurrencen, som du automatisk deltager i, hver gang du besvarer et spørgeskema.

Vi indsamler og behandler oplysningerne efter dit udtrykkelige samtykke, som du afgiver ved tilmelding til panelet, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a og på baggrund af vores legitime interesse i optimere vores services, produkter og indhold, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, og på baggrund heraf, deles oplysningerne også internt i koncernen, i anonymiseret format. Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at henvende dig til os eller ved at benytte afmeldingslinket i de mails, du modtager.

Vi opbevarer oplysningerne om dine svar så længe de er nødvendige for at opfylde formålet. Dine svar bliver dog højst opbevaret i et år, hvor efter alle besvarelser bliver anonymiseret. Dine stamoplysninger, som du gav ved tilmelding, bliver slettet et år efter udmeldelse af panelet.

Derudover sletter vi din bruger og oplysninger ved passivitet eller hvis din oplyste mailadresse ikke er gyldig, og vi derfor ikke kan levere mails til din mailadresse.

Konkurrencedeltagere

Jysk Fynske Medier og vores datterselskaber afholder mange forskellige slags konkurrencer. Det kan være alt fra fotokonkurrencer, krydsordskonkurrencer, abonnentkonkurrencer, læserkonkurrencer til konkurrencer på sociale medier som Facebook og Instagram. Konkurrencerne kan både laves af os og vores datterselskaber eller i samarbejde med erhvervsvirksomheder. Både vores redaktionelle sider og radioer afholder konkurrencer.

I forbindelse med konkurrencer, indsamler og behandler vi de oplysninger du selv giver os. Dette vil typisk, men ikke altid, være:

  • Kontaktoplysninger, herunder navn, postnummer/by, adresse, telefonnummer
  • Alder
  • Oplysninger omtalt i forbindelse med konkurrencen
  • Oplysninger, som du i øvrigt deler i forbindelse med din deltagelse i konkurrencen, f.eks. helbredsoplysninger, billeder og andre oplysninger om private forhold

I forbindelse med konkurrencer skal du være opmærksom på, at vi også kan indsamle og behandle andre oplysninger. Disse kan du læse mere om under de relevante punkter, f.eks. ”Besøgende på vores sider (cookiepolitik)”, ”Modtagere af vores nyhedsbreve”, ”Abonnenter på aviserne”, m.v.

Formålet med indsamling og behandling af oplysninger af relevans for konkurrencen afhænger af den enkelte konkurrence. Dine kontaktinformationer bruger vi for at kunne identificere dig og evt. kontakte dig hvis du vinder en konkurrence. Desuden bruges dit navn og adresse til at sikre, at du kun deltager én gang, jf. vores generelle konkurrenceregler, som du accepterer ved deltagelse. Der kan også være konkurrencer, der er tilknyttet et markedsføringsformål og i så fald kan vi kontakte dig med henblik på markedsføring. Dette vil du altid skulle give udtrykkeligt samtykke til inden deltagelse i konkurrencen og dette samtykke vil altid kunne trækkes tilbage.

Vi bruger din alder for at kunne afgøre om du har ret til at deltage i konkurrencen.

Vi indsamler og behandler oplysningerne på baggrund af dit samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a, den aftale du indgår med os i forbindelse med en konkurrence, herunder vores generelle konkurrenceregler, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b, og vores legitime interesse i at kunne indsamle og behandle oplysningerne til det relevante formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f. Indsamling og behandling kan også ske på baggrund af andre retlige grundlag.

Såfremt der indgår følsomme personoplysninger i de oplysninger du giver, behandler vi dem på baggrund af dit udtrykkelige samtykke, evt. kombineret med din egen offentliggørelse af oplysningerne, jf. databeskyttelsesforordningens art. 9, stk. 1, litra a og litra e, samt art. 6, stk. 1, litra a.

Konkurrencevindere kontaktes direkte. Jysk Fynske Medier A/S og tilhørende datterselskaber forbeholder sig ret til at offentliggøre vinderen af en konkurrence eller et event i radioen, i avisen, på vores sider og på sociale medier. Som konkurrence- eller eventdeltager accepterer du, at Jysk Fynske Medier A/S og datterselskaber må eksponere eventuelle indsendte/tilmeldte billeder, navn og by på de relevante sider under Jysk Fynske Medier A/S’ koncern, samt at dit navn kan blive brugt i forbindelse med promovering, hvilket også fremgår af de generelle konkurrenceregler du accepterer ved tilmelding, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b.

Personoplysningerne slettes når de ikke længere er nødvendige for at opfylde formålet med indsamlingen og behandlingen.

Hvis du i forbindelse med en konkurrence har givet samtykke til at vi må kontakte dig, eksempelvis med henblik på markedsføring, gemmer vi de relevante oplysninger indtil du afmelder disse henvendelser. Hvis du afmelder dig vores henvendelser, vil vi ikke længere kontakte dig og vi sletter dine kontaktoplysninger i kontaktlisten. Vi gemmer de oplysninger, der er nødvendige, for at kunne dokumentere din tilmelding og dit samtykke, i 2 år efter afmelding, for at kunne påvise og dokumentere at vi har kontaktet dig på lovlig vis, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og art. 17, stk. 3, litra e, jf. straffelovens § 93, stk. 1, nr. 1

I forbindelse med afhentning og udlevering af en eventuel præmie, skal der medbringes gyldig billedlegitimation, eksempelvis pas eller kørekort. Oplysninger fra din billedlegitimation, som vi ikke i forvejen er i besiddelse af, gemmes ikke, da vi udelukkende beder om at se din legitimation for at sikre, at præmien udleveres til den retmæssige vinder og undgå snyd.

Kontakt til support

Herunder kundeservice, persondatahenvendelser, mv.

  • Alt efter relevans, indsamler og behandler vi normalt følgende personoplysninger om personer, der henvender sig til os i forbindelse med support, kundeservice, persondata mm.
  • Kontaktoplysninger, herunder navn, postnummer/by, adresse, telefonnummer
  • Mailadresse
  • Andre oplysninger af relevans for den konkrete henvendelse, f.eks. abonnementsnummer, relevante artikler, annoncer eller andre oplysninger du skriver

Du skal selv indtaste dit navn, mailadresse og kontaktoplysninger i forbindelse med din udfyldning af onlineformularen. Dette er både af hensyn til vores legitime interesse i at kunne identificere dig, og sikre, at det er den rigtige person vi behandler oplysninger om, samt til dokumentation, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, men også på baggrund af forordningens art. 6, stk. 1, litra c om retlig forpligtelse. Under konkrete omstændigheder kan det også være på baggrund af forordningens art. 6, stk. 1, litra b, hvis din anmodning, og vores behandling af dine oplysninger i forbindelse hermed, er nødvendig for overholdelse af en aftale, som du part i eller, eller nødvendig behandling forud din aftale med os.

Vi beder om, at du ikke skriver følsomme personoplysninger, omfattet af databeskyttelsesforordningens art. 9, i fritekstområdet, eksempelvis sundhedsdata, oplysninger om seksualitet, race eller etnisk oprindelse, religiøs, politisk eller filosofisk overbevisning, samt fagforeningsmæssigt tilhørsforhold og herudover frabeder vi os også, at du sender dit CPR-nummer.

Vi opbevarer dine oplysninger sikkert, og sletter dem, når de ikke længere er nødvendige til det formål de er indsamlet.

Slettefrister vedr. de enkelte oplysninger, der ikke vedrører support som sådan, kan findes under de respektive afsnit.

Henvendelser til kundeservice eller support opbevares i 2 år efter sagen lukkes, hvorefter de slettes automatisk. Dette er for at kunne dokumentere at henvendelsen er modtaget og håndteret.

Generel information om behandling af de oplysninger vi indsamler

Vi passer godt på dine personoplysninger. De oplysninger vi indsamler om dig, opbevares og behandles i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning.

Det er i de fleste tilfælde frivilligt om du ønsker at give os personoplysninger eller samtykke til indsamling. Hvis du ikke ønsker at dele dine personoplysninger eller samtykke til indsamling af personoplysningerne, kan det få forskellig betydning for dig alt efter hvilken aktivitet du laver eller ønsker.

Vi har truffet passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger imod, at personoplysningerne hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Vi indsamler, behandler og opbevarer kun de personoplysninger, der er nødvendige i forhold til det fastsatte formål. Herudover kan gældende lovgivning, kontrakter eller anden retlig forpligtelse kræve at vi behandler visse typer oplysninger.

Da vores service er afhængig af korrekte og opdaterede oplysninger, beder vi dig oplyse os om relevante ændringer i dine oplysninger. Du kan benytte kontaktoplysningerne til at meddele os om ændringer, hvorefter vi opdaterer dine oplysninger. Hvis vi selv bliver opmærksomme på ukorrekte oplysninger, vil vi selv opdatere oplysningerne, i det omfang vi har kendskab til disse, og herefter give dig meddelelse om dette.

Vi opbevarer oplysningerne så længe de er nødvendige for at opfylde det fastsatte formål og så længe det kræves i henhold til gældende lovgivning. Når formålet er opfyldt, og oplysningerne ikke længere er nødvendige, vil vi slette oplysningerne i det omfang lovgivningen ikke pålægger os at gemme oplysningerne i en længere periode.

Vi kan dele dine oplysninger med samarbejdspartnere, som bruger disse til målrettet annoncering, på vores vegne. Herudover benytter vi en række eksterne virksomheder til opbevaring og behandling af data. Disse virksomheder behandler udelukkende oplysningerne på vegne af os og efter udtrykkelig, skriftlig instruks af os, og kun i det omfang, det er nødvendigt til opfyldelse af det fastlagte formål. Virksomhederne må ikke bruge oplysningerne til egne formål.

Jysk Fynske Medier overfører som udgangspunkt ikke dine personoplysninger til lande uden for EU/EØS. Vi anvender dog Active Campaign og Responsys som databehandlere i USA, på baggrund af EU’s Standard Contractual Clauses.

Dine rettigheder

Du har en række rettigheder i forbindelse med vores behandling af oplysninger om dig. Nogle af rettighederne kan være begrænsede af retlige forpligtelser og anden lovgivning som vi er underlagt eller fordi behandlingen ikke er omfattet af databeskyttelsesforordningen. Du har ret til:

Indsigtsret

Du har ret til, at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger, herunder hvor vi har oplysningerne fra, hvad vi anvender dem til, hvor længe vi opbevarer dem og hvem vi deler dem med.

Rettelse

Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

Sletning

I særlige tilfælde, har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige, generelle sletning indtræffer.

Begrænsning af behandling

Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af oplysninger om dig begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

Indsigelse

Du har til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din særlige situation, at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger baseret på databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra e) eller f), herunder profilering baseret på disse bestemmelser. Den dataansvarlige må ikke længere behandle personoplysningerne, medmindre den dataansvarlige påviser vægtige legitime grunde til behandlingen, der går forud for dine interesser, rettigheder og frihedsrettigheder, eller behandlingen er nødvendig for, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares.

Hvis personoplysninger behandles med henblik på direkte markedsføring, har du til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger til sådan markedsføring, herunder at gøre indsigelse mod profilering, i det omfang den vedrører direkte markedsføring.

Dataportabilitet (Ret til at transmittere oplysninger)

Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindelig anvendt og maskinlæsbart format, samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring, i det omfang det er teknisk muligt for os, og såfremt oplysningerne er indsamlet på baggrund af dit samtykke eller i forbindelse med en kontrakt/aftale du har indgået med os.

Kontaktmuligheder

Du kan kontakte os hvis du mener vi behandler personoplysninger om dig i strid med gældende lovgivning eller andre retlige forpligtelser.

Når du henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet personoplysninger om dig, vil vi undersøge om betingelserne herfor er opfyldte, og i så fald gennemfører vi ændringer eller sletning hurtigst muligt.

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at benytte formularen til persondata henvendelser http://jfmedier.dk/da/om-os/persondata-henvendelser/ eller kontakte vores kundeservice på 66 11 11 11

Den dataansvarlige er:

Jysk Fynske Medier P/S og datterselskaber

Bugattivej 8

7100 Vejle CVR.: 36503355

Du kan også kontakte vores Chef for GDPR Compliance ved at sende en mail til: persondata@jfmedier.dk

Klage

Hvis du er utilfreds med vores behandling af personoplysninger eller ikke mener vores behandling lever op til gældende lovgivning, kan du indgive en klage til Datatilsynet. Du finder deres kontaktoplysninger på deres hjemmeside www.datatilsynet.dk

Lemvig For abonnenter

SOSU-hjælpere er en mangelvare i fremtiden, men: Line uddanner sig på 17 uger og med fuld løn

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Vestjylland

Spurgt på gaden: Føler du dig tryg ved, at lægevagten er der, når du har brug for hjælp?

Sport For abonnenter

Breddehåndbolden ruller igen efter corona: - Aner ikke hvad de andre hold kommer med

Lemvig

42-årig sigtet for voldtægtsforsøg: Gik frivilligt med til at forlænge fængsling

Holstebro

Tyve tog to timer om at stjæle 45 opvaskemaskiner og tørretumblere: Det værste er, at de stjal to bestemte hvidevarer

Lemvig

Din varmeregning stiger: Næsten 1600 kroner mere om året

Debat For abonnenter

Manden har jo ret - vi får for lidt

Indland

Efterårets første rigtige blæsevejr rammer landet torsdag

Holstebro

Finn samler på en ting, vi allesammen har gået med i lommen: - Der er mange samlere, der køber bare for at købe

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Kultur

De Frivilliges Hus blev indviet: 'Den arkitekt skulle have brækket sin blyant...'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Erhverv

Åbent Landbrug skal tage livet af skræmmekampagner