Annonce
Navne

Professor lader døren til kontoret stå på klem

Professor emeritus Jørgen Grønnegård Christensen er medforfatter på en stor bog, der for nylig er udkommet, om problemerne i Skat. Søndag den 12. maj fylder han 75 år. (Arkivfoto) Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix
Professor emeritus Jørgen Grønnegård Christensen arbejder på et nyt projekt. Søndag 12. maj fylder han 75 år.

75 år: Mens nogle lukker døren bag sig og ikke tænker arbejde, når pensionen melder sig, er det helt anderledes for Jørgen Grønnegård Christensen.

Selv om professoren, der fylder 75 den 12. maj, har forladt Aarhus Universitet og sat emeritus foran sin titel, har han i den grad beholdt arbejdstøjet på.

Sammen med Peter Bjerre Mortensen har han forfattet bogen "Overmod og Afmagt", der er en kulegravning og beretning om Skat siden massive politiske sparerunder i 2005.

Bogen gennemgår blandt andet en række eksempler på, at hensynet til, at borgerne ikke opkræves flere penge i skat, end de skal, blev sat til side.

- Vores første beslutning gik på, at vi ville skrive en lillebitte bog om det på 100 sider. Men vi fandt ud af, at det var urealistisk. Og det blev et større projekt, der kørte over halvandet års tid, siger han.

Med sine 266 sider belyser bogen historien om det nye Skat og giver anbefalinger til genopretningen.

Grønnegård Christensen stammer fra Midtfyn og blev uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1970.

Han fik hurtigt job i Finansministeriet som fuldmægtig og kunne have fortsat denne vej i statsadministrationen, men han blev kun i ministeriet i fire år.

Grønnegård fortæller, at blandt andet en "frygtelig interesse" for sit fag er årsag til, at han fortsat sætter sig ved arbejdsbordet.

Sammen med tre andre er han i gang med at lave en undersøgelse af, hvordan bemyndigelseslovgivningen bruges i dansk politik og forvaltning. Det skal munde ud i en bog i løbet af efteråret 2019.

Grønnegård har gennem sin karriere siddet i mange offentlige råd, udvalg og kommissioner og blandt andet også været medlem af bestyrelsen for Aarhus Universitet.

Ved siden af forskning, undervisning og de mange klummer og kronikker i aviserne har Jørgen Grønnegård også en videnskabelig produktion bag sig som forfatter til flere bøger om offentlig forvaltning og organisation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce