forside

Professorer: Regioner har leveret på statsministerens krav

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) stillede syv krav til regionerne i sidste valgkamp. Og dem har de levet op til, skriver Jyllands-Posten. (Arkivfoto)

I valgkampen 2015 fik regionerne en sidste chance af Løkke, som lancerede syv krav til dem.

I den seneste valgkamp stillede Venstre og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) syv krav til regionerne, der skulle bevise, om de kunne løfte opgaven med at drive landets sundhedsvæsen. Og dem har de levet op til.

Det skriver Jyllands-Posten i sin søndagsavis.

- Derfor får regionerne nu én chance mere for at bevise, at de er stand til at løfte kvaliteten i vores sundhedsvæsen til et nyt niveau.

- Hvis regionerne skal fortsætte som organisatorisk ramme for vores sundhedsvæsen, så skal de i løbet af denne valgperiode sikre et sundhedsvæsen, som er langt mere fokuseret på patienterne, skrev Venstre i valgudspillet "Prioriter sundheden".

Partiet havde syv krav til blandt andet ventetid, lighed, mindre overbelægning og større fokus på demens og kroniske sygdomme.

Ifølge Jyllands-Posten er status blandt andet, at ventetiderne er nedbragt, at der er kommet patientansvarlige læger og mere fokus de kroniske sygdomme.

- Målene er i betydelig grad opfyldt. Der er selvfølgelig stadig rum for forbedring her og der, men set over årene må man sige, at det har bevæget sig klart i den rigtige retning, siger sundhedsprofessor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet til avisen.

Jakob Kjellberg, professor ved Vive - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, siger:

- Virkeligheden er, at der er leveret fornuftigt på de syv krav.

Konklusionerne kommer under en diskussion af, om regionerne skal afskaffes.

Diskussion er udsprunget af forhandlingerne om en sundhedsreform som ventes senere på måneden. Men endnu vil Venstre ikke afsløre, om regionerne skal sløjfes eller omlægges.

Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, har længe gerne ville lukke regionerne.

Spørgsmålet splitter dog Venstre, hvor flere frygter for, at det vil mindske demokratiet i nærområder.

De Konservative og Liberal Alliance, som også er regeringspartier, vil gerne afskaffe regionerne.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Erhverv

Grundfos om tidlig pension: - Det er et farligt spor at gå nedad

Med 4.500 ansatte i Danmark er Grundfos en af de helt store arbejdspladser, og koncernchef Mads Nipper har nøje fulgt dannelsen af en ny regering. Den kommende statsminister Mette Frederiksens (S) løfte om at finde en løsning, så nedslidte kan trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, er den største bekymring for Grundfos-chefen. - Der er lavet mange reformer på det danske arbejdsmarked i de seneste år, og det er en væsentlig grund til, at vi har den velstand, som vi har i dag. Jeg har stor sympati for dem, som reelt er nedslidte, men det er et farligt spor at gå nedad at sige, at vi de facto skal have en tidligere tilbagetrækning, siger Mads Nipper. Han mener, at det er muligt at skabe en brugbar løsning ude på de enkelte virksomheder. - Vi har rigtigt mange kolleger, der er godt oppe i 60'erne, og som slet ikke har lyst til at trække sig tilbage, selvom de stået ved maskiner hele deres liv. Vi kan finde nogle fleksible modeller, så de kan arbejde i et lidt lavere tempo. At trække dem helt ud er farligt, for det er mennesker, der skaber en masse værdi, siger Mads Nipper. Til gengæld er han tilfreds med udsigten til, at flygtninge, der mister deres opholdsgrundlag, kan blive i Danmark, hvis de allerede er i fast arbejde. - Vi har en del flygtninge og har taget opgaven på os med at uddanne og dygtiggøre de mennesker. Hvis de skulle sendes tilbage, ville det være hovedrystende håbløst for virksomheden og for Danmark som samfund, siger Mads Nipper.

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce